Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fundstrat Global Advisors: Οι επενδυτές να στραφούν στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου

Fundstrat Global Advisors: Οι επενδυτές να στραφούν στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου
«Στη δεκαετία του '50 οι επιχειρηματίες επένδυσαν πολλά λεφτά στην τεχνολογία για να αντιμετωπίσουν τον "πληθωρισμό" στους μισθούς»
Για τα επόμενα πέντε (5) χρόνια η τεχνολογία ίσως είναι ο πιο «εύκολος» κλάδος για αγοραπωλησία μετοχών, υποστηρίζει ο ιδρυτής της Fundstrat Global Advisors και γνωστός οικονομικός αναλυτής, Thomas Lee.
Μιλώντας στο CNBC, ο κ. Lee τόνισε πως αν και οι μετοχές του κλάδου έχουν κερδίσει (κατά μέσο όρο) μόλις 1% το γ' 3μηνο του 2016, η ιστορία των αγορών «διδάσκει» πως θα κερδίσουν περαιτέρω το αμέσως επόμενο διάστημα.
«Όταν μιλάμε για "πληθωρισμό" στους μισθούς (σσ όπως συμβαίνει τώρα, συνεχόμενη αύξηση του ωρομισθίου στις Η.Π.Α.), πρέπει να κοιτάξουμε πίσω στο 1950.
Στη δεκαετία του '50 οι επιχειρηματίες επένδυσαν πολλά λεφτά στην τεχνολογία (σσ για να μειώσουν το κόστος του εργατικού δυναμικού) για να αντιμετωπίσουν τον "πληθωρισμό" στους μισθούς. Άρα, θα έχουν επανάληψη της ίδιας ιστορίας και γι' αυτό η τεχνολογία θα ανακάμψει», εξήγησε.
Επίσης, ο αναλυτής στρέφει το ενδιαφέρον των επενδυτών στην Ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και τις τράπεζες, κλάδους οι οποίοι θα ευνοηθούν από τις επικείμενες πολιτικές που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγέντας Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump.
Ωστόσο, προειδοποίησε για το «ύπουλο» πρώτο μισό του 2017 για τις αγορές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης