Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μικρότερο του αναμενομένου το εμπορικό πλεόνασμα, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2016

Γερμανία: Μικρότερο του αναμενομένου το εμπορικό πλεόνασμα, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2016
Οι συνολικές εξαγωγές για του δέκα μήνες του τρέχοντος έτους ήταν υψηλότερες κατά +0,3% σε σχέση με το 2015 
Μικρότερη του αναμενομένου αποδείχθηκε το εμπορικό πλεόνασμα, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με τα σημερινά (9/12) στοιχεία που εξέδωσε η Destatis, καθώς οι εξαγωγής σημείωσαν μία ελαφριά αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές της χώρες για τον Οκτώβριο αυξήθηκαν κατά +0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,3%.
Οι συνολικές εξαγωγές για τους δέκα πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους ήταν υψηλότερες κατά +0,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015, δείγμα της αβεβαιότητας που επικράτησε λόγω του Brexit και των αμερικανικών εκλόγών.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, οι γερμανικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά -4,1%, με την Destatis ωστόσο να σημειώνει ότι κατά τον Οκτώβριο του 2016 υπήρξαν δύο λιγότερες εργάσιμες μέρες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Το προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 20,5 δισ. ευρώ, έναντι 21,1 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας χαμηλότερο σε σχέση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, στα 21 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης