Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Είμαστε bullish για αυτές τις τρεις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας

Goldman Sachs: Είμαστε bullish για αυτές τις τρεις αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας
Η Goldman αποτιμά θετικά τις μεταρρυθμίσεις που ήδη εφαρμόζουν οι ηγεσίες των χωρών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων 
Την αισιοδοξία της για τις οικονομίες της Ινδονησίας, της Ινδίας και των Φιλιππίνων εκφράζει σε έκθεσή της η Goldman Sachs, αναμένοντας να ξεχωρίσουν σε ό,τι αφορά την αύξηση του ΑΕΠ το επόμενο έτος.
Η αμερικανική τράπεζα τονίζει πως τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά των τριών οικονομιών είναι παρόμοια, ενώ για τους ισχυρισμούς της επικαλείται:

1. Δημογραφικά στοιχεία

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες ασιατικές χώρες, το εργατικό δυναμικό στις παραπάνω τρεις οικονομίες αναμένεται να αυξηθεί με ρυθμό 1,5% την ερχόμενη 10ετία.
Ωστόσο, υπάρχει μία επιφύλαξη και για το κατά πόσο οι χώρες αυτές θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν τα οφέλη των ευνοϊκών δημογραφικών στοιχείων.

Το σχετικό διάγραμμα της έκθεσης: 

Screen Shot 2016 12 07 at 4.43.14 PM

2. Το περιθώριο ανάπτυξης

Οι τρεις χώρες έχουν υστερήσει σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα αλλά και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης τα επόμενα έτη.
Η Goldman προτείνει επενδύσεις σε υποδομές για την επιτάχυνση της ανάπτυξης.

3. Το χαμηλό χρέος του ιδιωτικού τομέα

Ο ιδιωτικός τομέας των παραπάνω χωρών ξεκινά από σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα χρέους αλλά και μικρότερα ποσοστά συσσώρευσης χρέους, σύμφωνα με την τράπεζα.

Το σχετικό διάγραμμα της έκθεσης: 

Screen Shot 2016 12 07 at 4.45.46 PM

4. Μικρή έκθεση στην παγκόσμια οικονομία

Όπως σχολιάζεται, η σχετικά χαμηλή έκθεση των οικονομιών αυτών στην παγκόσμια οικονομία τις προστατεύει από εξωτερικούς «κραδασμούς», όπως για παράδειγμα η επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου ή οι πολιτικές προστατευτισμού από την κυβέρνηση του Donald Trump.

Το σχετικό διάγραμμα της έκθεσης: 

Screen Shot 2016 12 08 at 2.08.15 PM

Καταλήγοντας, η Goldman αποτιμά θετικά τις μεταρρυθμίσεις που ήδη εφαρμόζουν οι ηγεσίες των χωρών για προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης