Κοινωνία

Ιερώνυμος: Θα είναι δυσκολότερα αυτά που έρχονται - Μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα

Ιερώνυμος: Θα είναι δυσκολότερα αυτά που έρχονται - Μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα
Μήνυμα ενότητας από την Κέρκυρα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
«Τα δυσκολότερα έρχονται» προειδοποίησε σήμερα (12/12/2016) ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια του αρχιερατικού συλλείτουργου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα της Κέρκυρας.
Ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τους Έλληνες να είναι ενωμένοι και να μην είναι ατομιστές, ενώ διέβλεψε ότι θα έρθουν δυσκολότερες μέρες, γιατί -όπως είπε- οι ξένοι πρώτα λύνουν τα δικά τους τα θέματα και τελευταία θα σκεφτούν τους Έλληνες.
Ο αρχιεπίσκοπος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μία περίοδος δύσκολη χρονικά και ιστορικά.
Να μην ησυχάσουμε, θα είναι δυσκολότερα αυτά που έρχονται.
Μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Διότι οι ξένοι πρώτα λύνουν τα δικά τους τα θέματα και τελευταία θα σκεφτούν εμάς».
Ο αρχιεπίσκοπος μίλησε και για τους πολέμιους της Εκκλησίας, τους οποίους χαρακτήρισε Σαούλ, που πετροβολούσε τον πρωτομάρτυρα άγιο Στέφανο και μετά, ως Παύλος, έγινε θερμός υποστηρικτής του Χριστιανισμού.
«Να ευχηθούμε η Εκκλησία μας να είναι όσο το δυνατόν ενωμένη και δυναμική, και αν υπάρχουν μερικοί που τη λιθοβολούν, δεν πρέπει να φοβόμαστε, μη ξεχνάτε ότι στα βασανιστήρια του πρωτομάρτυρα Στεφάνου αυτός που πρωτοστατούσε ήταν ο Σαούλ με το πετροβολητό και τις μεθοδεύσεις του, ο μετέπειτα Παύλος» είπε χαρακτηριστικά.
«Η λέξη ''χωρισμός'' δεν υπάρχει μέσα στην ορθόδοξη αποστολή, μέσα στον ρόλο τον ποιμαντικό τον δικό μας.
Το είπε πιο μπροστά και ο Χριστός.
Όποιος θέλει θα έρθει κοντά μας, θα έρθει και όποιος δε θέλει, δε θα έρθει κοντά μας.
Εμείς θα μείνουμε σαν τον πατέρα που έφυγε ο νεότερος υιός και κατέστρεψε την περιουσία του και όταν γύρισε δεν τον ρώτησε πού έφαγε την περιουσία.
Η εκκλησία δεν διώχνει, δεν χωρίζει, αφήνει ελεύθερο τον καθένα να πάει όπου θέλει κι εκεί στο μπαλκόνι τον περιμένει να ξαναγυρίσει είπε μεταξύ άλλων ο αρχιεπίσκοπος» επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης