Τελευταία Νέα
Οικονομία

Velculescu (ΔΝΤ): Υπεραισιόδοξος ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα

Velculescu (ΔΝΤ): Υπεραισιόδοξος ο στόχος για 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα
Ελάφρυνση χρέους και μεταρρυθμίσεις η συνταγή ανάκαμψης της Ελλάδας, σύμφωνα με το στέλεχος του ΔΝΤ
Στην άποψη ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι υπεραισιόδοξος επιμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), δια στόματος της Delia Velculescu.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Υόρκη, λίγες μόλις ώρες προτού έρθει στην Αθήνα για τον νέο γύρο των διαπραγματεύσεων για τη β’ αξιολόγηση του προγράμματος, η Velculescu επανέλαβε πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και οι μεταρρυθμίσεις είναι τα δύο βασικά συστατική για την ανάπτυξη της Ελλάδας, αλλά και το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Όπως επισήμανε ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι υπεραισιόδοξος, ενώ τόνισε ότι παραμένουν παράγοντες ανησυχίας για το ελληνικό πρόγραμμα η μειωμένη ανταγωνιστικότητα, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων και οι αδύναμες δημοσιονομικές επιδόσεις.
Νωρίτερα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, στο ίδιο συνέδριο μίλησε μέσω βιντεοκλήσης ο εκπρόσωπος Κομισιόν στο ελληνικό πρόγραμμα Declan Costello, ο οποίος εκτίμησε ότι αν προχωρήσουν τα πακέτα μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την Αθήνα τότε είναι πιθανό στα μέσα Ιανουαρίου μαζί με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος να βρίσκεται και το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης