Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα ρίξει τις τιμές στα 55 δολάρια το 2017

Goldman Sachs: Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα ρίξει τις τιμές στα 55 δολάρια το 2017
Ο Σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου εκτίμησε ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ δεν μπορεί να επηρεάσει τις τιμές
Λάθος χαρακτηρίζει η Goldman Sachs την εκτίμηση της Σαουδικής Αραβίας ότι η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ δεν θα επηρεάσει τις υψηλές τιμές του «μαύρου χρυσού» το 2017.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι αν εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία του ΟΠΕΚ και φθάσουν οι τιμές του πετρελαίου τα 60 δολάρια το βαρέλι, η αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα τις επαναφέρει στα 55 δολάρια το βαρέλι το α΄ εξάμηνο του 2017, αντίθετα με όσα προέβλεψε δημόσια ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih.
Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, στη σύνοδο του ΟΠΕΚ με τις ανεξάρτητες πετρελαιοπαραγωγές χώρες δεν συμμετείχαν οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, δύο χώρες οι οποίες έχουν επωφεληθεί από την «έκρηξη» του σχιστολιθικού πετρελαίου.
Σημειώνει ακόμη, ότι ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες ο αριθμός των εξεδρών άντλησης που είναι σε λειτουργία, έχουν φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2016 και οι δυνατότητες αύξησης της παραγωγής κατά 800.000 βαρέλια την ημέρα το α΄ τρίμηνο του 2017 είναι μεγάλες.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης