Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χωρίς δικαστική απόφαση έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ούτε ευρώ από τα 80 εκατ. για τη Μαρινόπουλος

Χωρίς δικαστική απόφαση έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ούτε ευρώ από τα 80 εκατ. για τη Μαρινόπουλος
Στο υποθετικό σενάριο να χαθούν τα χρήματα θα αποτελέσει μια απειλή στη διάσωση του ομίλου
Στα χέρια της Δικαιοσύνης και στον χρόνο έκδοσης της απόφασης βρίσκεται το μέλλον της Μαρινόπουλος.
Οι συμμετέχοντες ανησυχούν όσο διαπιστώνουν ότι ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και δεν έρχεται η απόφαση, που στην ουσία θα εγκρίνει το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας Μαρινόπουλος από τη Σκλαβενίτη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος, οι οποίοι, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, αφουγκραζόμενο την αγωνία και τις ανησυχίες όλων των εργαζομένων στο Μαρινόπουλο πανελλαδικά, αναφορικά με τις εξελίξεις για τη διάσωση της εταιρείας και τις θέσεις εργασίας όλων μας, με το αίσθημα ευθύνης που πάντα το διακατέχει, συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με όσους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση (εργοδότες, πολιτικούς, δικαστικούς φορείς κ.λ.π.) με απαίτηση να ενημερωθεί για το πώς προχωρά η υπόθεση και γιατί υπάρχουν οι καθυστερήσεις για τις οποίες όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει το τελευταίο διάστημα».
Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι κανένας δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο υιοθετήθηκε από όλους η αντίληψη του κόστους που θα επιφέρει για τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους και όχι μόνο, μια πιθανή καθυστέρηση πέραν του τέλους Δεκέμβρη όπου και τελειώνει η ενδιάμεση χρηματοδότηση.
Νομικοί κύκλοι της Μαρινόπουλος αναγνωρίζουν ότι στην περίπτωση που η δικαστική απόφαση δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα είναι πλήγμα για την αρχική συμφωνία, καθώς θα χαθεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση από τις τράπεζες συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ.
Στο υποθετικό σενάριο να χαθούν τα χρήματα θα αποτελέσει μια απειλή στη διάσωση του ομίλου.
Οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι το deal θα ακυρωθεί στην περίπτωση που η δικαστική απόφαση έρθει προς τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017.
Πάντως κατανοούν ότι πρόκειται για έναν ογκωδέστατο φάκελο που πρέπει να ελεγχθεί σε κάθε λεπτομέρεια αλλά ο χρόνος στην συγκεκριμένη υπόθεση έχει τεράστια σημασία, επισημαίνουν.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης