Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Στόχος μας να κλείσει η αξιολόγηση – Δεν θέλουν όλοι οι δανειστές νέα μέτρα

Ζαχαριάδης: Στόχος μας να κλείσει η αξιολόγηση – Δεν θέλουν όλοι οι δανειστές νέα μέτρα
Βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο, οι άνθρωποι που μας στηρίζουν, πρέπει να έχουν υπομονή είπε ο κ.Ζαχαριάδης
Την θέση ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει η β΄αξιολόγηση «με μια λογική που δεν θα οδηγεί τη δική μας πλευρά σε υποχώρηση αρχών» διατύπωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού «έτσι ώστε να προχωρήσει αυτή τη διαδικασία και πολιτικά».
Σε δηλώσεις του στο Κόκκικο και ερωτηθείς για τα νέα μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ο κ.Ζαχαριάδης είπε πως ο έντιμος συμβιβασμός που επιδιώκεται δε σημαίνει ότι θα καταργηθεί η συμφωνία του 2015, αλλά ούτε όπως θα νομοθετηθούν και μέτρα που θα ακυρώνουν τις δεσμεύσεις.
«Νομίζω ότι όταν υπάρχει η βούληση μπορεί να γίνει και συμβιβασμός.
Δεν θέλουν όλοι οι δανειστές αυτά τα μέτρα, αυτά τα θέτει μια πλευρά των δανειστών» είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναφορικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε πως βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον αυξανόμενης αστάθειας.
«Υπάρχει μπροστά μας αρκετός πολιτικός χρόνος που μπορεί να έχουμε εξελίξεις.
Ωστόσο, δεν μπορούμε να προδιαγράψουμε τις εξελίξεις στην Ιταλία και στην Γαλλία.
Υπάρχουν πολλά που πρέπει να δούμε ακόμα.
Το θέμα είναι εμείς να έχουν σταθερά πορεία πλεύσης και να βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών.
Έχουμε δυσκολίες μπροστά μας και θα δούμε, εμείς προχωράμε με βάση τις αξίες και αυτό είναι ο ασφαλής δρόμος για να πετύχουμε» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης αναφέροντας πως το ζήτημα των συμμαχιών στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί από τις αλλαγές αυτές.
«Όσο εμείς πατάμε στα πόδια και ανακτούμε διαπραγματευτική δύναμη δεν μπορούμε να φοβούμαστε τίποτα» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος απαντώντας στο αίτημα των εκλογών από την αξιωματική αντιπολίτευση τόνισε πως αυτός είναι ένας θόρυβος που θα ακούγεται στα αυτιά μας.
«Προφανώς στη ΝΔ δεν έχουν αλλάξει ρότα μετά το success story του κ. Σαμαρά.
Τώρα βλέπουν σαν μεσσίες τους εαυτούς τους» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας ότι «για να γίνουν ορατές οι αλλαγές που κάνουμε θα πρέπει να περάσει αρκετό διάστημα» και ότι «βρισκόμαστε σε δύσκολη περίοδο, μια και δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί,χρειάζεται οι άνθρωποι που μας στηρίζουν να είναι οπλισμένοι με υπομονή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης