Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου (ΝΔ): Σε τροχιά πλήρους αποσύνθεσης η δημόσια υγεία

Οικονόμου (ΝΔ): Σε τροχιά πλήρους αποσύνθεσης η δημόσια υγεία
«Είναι η ώρα που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις»
Οξύτατη κριτική απέναντι στο Υπουργείο Υγείας άσκησε σήμερα Τρίτη (13/12) ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο οποίος όπως αναφέρει χαρακτηριστικά βρίσκεται "σε τροχιά πλήρους αποσύνθεσης".
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την ηγεσία τους Υπουργείου να προχωρήσει σε λήψη αποφάσεων, αφήνοντας τα "τηλεοπτικά παράθυρα" και κυβερνώντας για "τον υπόλοιπο χρόνο που της απομένει".
Αναλυτικότερα, η δήλωση του κ. Οικονόμου:

«Σε τροχιά πλήρους αποσύνθεσης κινείται ο χώρος της δημόσιας υγείας.
Σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) οι ασθενείς αναγκάζονται να προχωρήσουν σε τροποποίηση ή διακοπή της αγωγής τους για υψηλή χοληστερίνη, λόγω υψηλού κόστους συμμετοχής στα φάρμακα.
Την ίδια στιγμή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει διαρροή επικίνδυνων αερίων στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και … σκουπιδοσακούλες, αντί υποσέντονων, σε νοσοκομείο της Αττικής.
Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντιθέτως ζει στο "δικό της κόσμο", όπως φάνηκε και από τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Κοινοβούλιο.
Θεωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, ενώ ουσιαστικά αποφεύγει να παρέμβει.
Είναι απούσα, δεν κάνει ούτε τα αυτονόητα και επιλέγει να προπαγανδίζει μια "ονειρική" κατάσταση.
Είναι η ώρα που πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.
Ας αφήσει τα τηλεοπτικά "παράθυρα" και επιτέλους ας κυβερνήσει για τον υπόλοιπο χρόνο που της απομένει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης