Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Το ράλι των τραπεζικών μετοχών θα συνεχιστεί - Ευνοϊκό το περιβάλλον

BlackRock: Το ράλι των τραπεζικών μετοχών θα συνεχιστεί - Ευνοϊκό το περιβάλλον
Αυτό είναι ένα πολύ εποικοδομητικό περιβάλλον για τις περιφερειακές τράπεζες
Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, ο οποίος είναι ουραγός στο πρόσφατα χρηματιστηριακό ράλι, έχει ακόμα περιθώρια να «τρέξει», σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της BlackRock.
«Δεν πιστεύω ότι έχουμε δει το τέλος του ράλι των τραπεζικών μετοχών, αν και παρατηρείται κάποια σταθεροποίηση σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Kate Moore, επικεφαλής στρατηγικών αναλύσεων για τις μετοχές της BlackRock, επισημαίνοντας μια σειρά από στοιχεία, που στηρίζουν τη bullish εκτίμησή της για τις τραπεζικές μετοχές.
Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην κλίση της καμπύλης των αποδόσεων - η οποία βελτιώνει τα περιθώρια κέρδους των τραπεζών - στους υγιείς ισολογισμούς, αλλά και στη μικρότερη ρυθμιστική πίεση.
Η Moore δήλωσε, συγκεκριμένα, πως «αυτό είναι ένα πολύ εποικοδομητικό περιβάλλον για τις περιφερειακές τράπεζες».



Σε γενικές γραμμές, τα μεσοπρόθεσμα κέρδη για τους επενδυτές μετοχών αναμένονται μέτρια, σημείωσε, πάντως, η ίδια, με το «καλύτερο σενάριο» για τους επενδυτές μια απόδοση 4% έως 6% από ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο σε περίπου 3 με 5 έτη.
Η BlackRock συνιστά την επένδυση σε αναδυόμενες αγορές και ασιατικές μετοχές, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, ενώ είναι ουδέτερη για τις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές μετοχές.
Η Isabelle Mateos y Lago, επίσης στέλεχος της BlackRock, ανέφερε πως τα αναπτυξιακά θεμέλια για τις αναδυόμενες αγορές είναι σταθερά, ενώ το αμερικανικό δολάριο - του οποίου η δύναμη είναι αρνητική για τις αναδυόμενες αγορές - δεν αναμένεται να ενισχυθεί πολύ περισσότερο, παρά τα μετεκλογικά κέρδη.
Επιπλέον, «δεν αναμένεται τεράστια σύσφιγξη στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές συνθήκες», είπε, «κάτι που είναι θετικό και υποστηρικτικό για τις αναδυόμενες αγορές».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης