Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταϊκούρας: Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει

Σταϊκούρας: Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει
«Η πολιτική αλλαγή έχει καταστεί επιβεβλημένη», σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα 
Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει.
Σε αυτό το αιχμηρό σχόλιο προχώρησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώνοντας πως «η κυβέρνηση, κάθε μέρα, όλο και περισσότερο, βρίσκεται αντιμέτωπη με την οδυνηρή πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που δημιούργησε η ίδια με την εμμονή της στην υπερφορολόγηση».
Παράλληλα, προσθέτει ο κ. Σταϊκούρας, η πραγματικότητα αυτή συνδιαμορφώθηκε με την υπογραφή της κυβέρνησης στην τελευταία απόφαση του Eurogroup, η οποία
• Αποδέχεται ότι υφίσταται δημοσιονομικό κενό το 2018, το οποίο συμφωνεί να καλύψει με πρόσθετα μέτρα λιτότητας.
• Επιβεβαιώνει ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι θα παραμείνουν υψηλοί, για αρκετά χρόνια μετά το 2018, όπως, άλλωστε, είχε συμφωνήσει από το καλοκαίρι, παρά τις τότε διαψεύσεις της.
• Δεσμεύεται στην επίτευξη αυτών των στόχων με την εφαρμογή μόνιμων μηχανισμών επιτροπείας της χώρας. Προσπαθεί δε να ”χρυσώσει το χάπι” του “μόνιμου κόφτη” με δήθεν ”εφάπαξ δότη”. Με την αλλοπρόσαλλη τακτική της θέτει σε κίνδυνο και τις λίγες, σε βάθος χρόνου ρυθμίσεις για το χρέος.
• Συμφωνεί με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Πρόγραμμα, και μάλιστα με τη χρηματοδοτική στήριξή του.
«Και σήμερα που αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι η κυβέρνηση δεν έχει ”κόκκινες γραμμές” και η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης μετατίθεται, παλινδρομεί και πελαγοδρομεί, ”κατασκευάζει εχθρούς”, εντός και εκτός χώρας, για να καλύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής της», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.
«Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται:
Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει και οι επώδυνες δεσμεύσεις πολλαπλασιάζονται.
Η πολιτική αλλαγή έχει καταστεί επιβεβλημένη», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης