Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs επέλεξε 2 αντικαταστάτες του δεύτερου ισχυρότερου στελέχους της μετά τον Blankfein

Η Goldman Sachs επέλεξε 2 αντικαταστάτες του δεύτερου ισχυρότερου στελέχους της μετά τον Blankfein
Ο Gary Cohn αποχωρεί από την επενδυτική τράπεζα αναλαμβάνοντας επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά τη διάρκεια της θητείας του
Τους αντικαταστάτες του δεύτερου ισχυρότερου στελέχους της Goldman Sachs, Gary Cohn, ανακοίνωσε σήμερα η επενδυτική τράπεζα: Το ρόλο του θα μοιραστούν από κοινού τα αναβαθμιζόμενα στελέχη της, David Solomon (συν-επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής) και Harvey Schwartz (επικεφαλής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών).
Ως γνωστόν, προ ημερών ανακοινώθηκε ότι ο Cohn θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά τη διάρκεια της θητείας του, που ξεκινάει στις 20 Ιανουαρίου 2017.
Ο Cohn για πολλά χρόνια αναμενόταν από την αγορά να αντικαταστήσει σταδιακά τον ισχυρό άνδρα της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, όμως πλέον ο τελευταίος φαίνεται πως θα παραμείνει επικεφαλής της επενδυτικής τραπέζης για πολλά ακόμα χρόνια.
Οι αναβαθμίσεις των Solomon και Schwartz αποτελούν τις σημαντικότερες αλλαγές στην ηγεσία της επενδυτικής τραπέζης την τελευταία δεκαετία.
Σε μια κίνηση-έκπληξη, τη θέση του Scwartz αναλαμβάνει από τον Απρίλιο του 2017 ο επικεφαλής τεχνολογίας της Goldman Sachs, Martin Chavez, ο οποίος έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στον μετασχηματισμό της μεγάλης επενδυτικής τραπέζης σε μια εταιρεία που μοχλεύει τη σύγχρονη τεχνολογία για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, αλλά και για να καταστήσει αποτελεσματικότερες τις υφιστάμενες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης