Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ψύχραιμος ο Τσακαλώτος: Εντός μνημονιακού πλαισίου οι εξαγγελίες Τσίπρα - Μερική σύγκλιση με θεσμούς

Ψύχραιμος ο Τσακαλώτος: Εντός μνημονιακού πλαισίου οι εξαγγελίες Τσίπρα - Μερική σύγκλιση με θεσμούς
Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των αυριανών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών, θα είναι οι αγορές προϊόντων και η ενέργεια
«Θα εξηγήσουμε σε όποιον μας ρωτήσει, ότι η ενίσχυση των συνταξιούχων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι εντός του μνημονιακού πλαισίου και πιστεύουμε ότι όταν δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, θα καταλάβουν» δήλωσε σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016 ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στις ενστάσεις που εγείρουν οι Θεσμοί για το θέμα αυτό.
Ο ίδιος επιβεβαίωσε, ότι οι ενισχύσεις αυτές θα ψηφισθούν αύριο Πέμπτη 15/12 στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία.
Αύριο πάντως, ο υπουργός Οικονομικών και η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, έχουν προγραμματίσει να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν και οι σημερινές συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών, στις οποίες συζητήθηκαν εκτός των άλλων, η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, καθώς και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, υπήρξε αρκετά μεγάλη σύγκλιση για τα χρηματοοικονομικά θέματα και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ προχωράει και το θέμα της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών.
Τα θέματα που θα συζητηθούν στο πλαίσιο των αυριανών συναντήσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών, θα είναι οι αγορές προϊόντων και η ενέργεια.
Σχετικά με τη μετάβαση του Τσακαλώτου στο Βερολίνο που ήταν προγραμματισμένη εδώ και μέρες, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν, ότι ο υπουργός δεν έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός δεν θα είναι παρών στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης