Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Επικριτική η έκθεση των Θεσμών για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Αθήνα

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Επικριτική η έκθεση των Θεσμών για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Αθήνα
«Η έκθεση είναι προκαταρκτική και είναι αρκετά επικριτική»
Ως «επικριτική» χαρακτηρίζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την έκθεση των Θεσμών για το κατά πόσο τα μέτρα που ανακοίνωσε η Αθήνα είναι συμβατά με τις υποχρεώσεις της, στο πλαίσιο της διάσωσης.
«Η έκθεση είναι προκαταρκτική και είναι αρκετά επικριτική», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Dennis Kolberg, εκρπέσώπου του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.
Επίσης ο αξιωματούχος δήλωσε πως ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αξιολογήσει το περιεχόμενο εις βάθος την επόμενη εβδομάδα.
Θυμίζουμε πως στην έκθεση που δόθηκε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (European Stability Mechanism - ESM), οι Θεσμοί εξέφραζαν έντονη ανησυχία, σχετικά με το αν τα προτεινόμενα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης συνάδουν με τη διαδικασία, αλλά κυρίως την ουσία των μνημονιακών δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, με αιχμή το θέμα των συντάξεων.
Σύμφωνα με τον ESM, τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μειώνουν τα περιθώρια ασφαλείας για τους δημοσιονομικούς στόχους του 2016.
Ωστόσο, εκτιμάται πως δε θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα της επόμενη διετίας, ήτοι το 2017 και το 2018.
Πρόβλημα θα υπάρξει αν τα μέτρα αυτά επεκταθούν στο μέλλον, καθώς θα τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι.
Σύμφωνα με τον ESM, οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν πως θα προχωρήσουν με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης