Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dombrovskis: Περιττή και άχρηστη η κίνηση Τσίπρα - Δεν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο

Dombrovskis: Περιττή και άχρηστη η κίνηση Τσίπρα - Δεν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο
Συμφωνία μέσα στους επόμενους μήνες βλέπει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis
«Περιττή, άχρηστη η κίνηση Τσίπρα», σημειώνει ο  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis.
Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή της Κυριακής", σύμφωνα με το skai.gr δήλωσε ότι οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα οδήγησαν σε μία «περιττή και άχρηστη» κατάσταση τη διαπραγμάτευση ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς.
Ο ίδιος, σύμφωνα με το skai.gr, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, σημειώνοντας ότι σε γενικές γραμμές το ελληνικό πρόγραμμα παραμένει «εντός τροχιάς», ενώ κατέστησε σαφές ότι η απόφαση του πρωθυπουργού να εξαγγείλει μονομερώς κοινωνικές παροχές μετέθεσε την ολοκλήρωση της αξιολόγησης για εβδομάδες εάν όχι για μήνες.
Όπως ανέφερε, η διαπραγμάτευση δεν είναι αδιέξοδη αλλά είναι «πιο ταραχώδης» σε σχέση με πριν από λίγες εβδομάδες, όταν οι Βρυξέλλες εκτιμούσαν πως θα μπορούσαν να πετύχουν τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση «αυτές τις μέρες», κάνοντας παράλληλα λόγο για συμφωνία μέσα στους «επόμενους μήνες».
Ο ίδιος σημείωσε ότι βάσει του Μνημονίου η Ελλάδα δεν μπορεί να προσφέρει παροχές χωρίς πρότερη συζήτηση με τους θεσμούς, ενώ υπενθύμισε ότι στο πρώτο πόρισμα των θεσμών για το πακέτο Τσίπρα καταγράφονται σημαντικές ανησυχίες.
Ο κ. Dombrovskis, σύμφωνα με το skai.gr, δεν αναφέρθηκε στο εφάπαξ βοήθημα 617 εκατομμυρίων για τους χαμηλοσυνταξιούχους, όμως άφησε μικρό παράθυρο οι θεσμοί να εξετάσουν την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά που δέχονται προσφυγικές ροές.
Όπως είπε «οι θεσμοί είναι έτοιμοι να δουλέψουν με τις ελληνικές Αρχές για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προβλέψεις».
Για τις διαφωνίες ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αιχμή τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα και τα δημοσιονομικά μέτρα που ίσως απαιτούνται για την επίτευξή τους, εκτίμησε ότι στην πραγματικότητα οι το χάσμα δεν είναι όσο μεγάλο όσο φαίνεται σε δημοσιεύματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης