Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομαλές μέχρι στιγμής οι εξελίξεις στο ουκρανικό τραπεζικό σύστημα μετά την κρατικοποίηση της PrivatBank

Ομαλές μέχρι στιγμής οι εξελίξεις στο ουκρανικό τραπεζικό σύστημα μετά την κρατικοποίηση της PrivatBank
Τα προβλήματα της PrivatBank δημιουργήθηκαν από την «απερίσκεπτη πολιτική δανειδοτήσεων» που ακολουθούσε, η οποία οδήγησε σε μεγάλες κεφαλαιακές απώλειες
Ομαλά και δίχως πανικό συμπεριφέρονται μέχρι στιγμής οι πελάτες του τραπεζικού συστήματος της Ουκρανίας σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016, μετά την κρατικοποίηση της μεγαλύτερης τραπέζης της χώρας, PrivatBank.
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του αναπληρωτού διοικητού της κεντρικής Τραπέζης Ουκρανίας, Yakiv Smolii, σύμφωνα με τον οποίο οι πελάτες της ίδιας της PrivatBank δεν λειτουργούν υπό το κράτος πανικού, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται υψηλότερη της φυσιολογικής συναλλακτική δραστηριότητα σε αυτήν (αναλήψεις).
Το ουκρανικό τραπεζικό σύστημα εμφανίζεται να λειτουργεί χωρίς αναταράξεις, μετά την εθνικοποίηση της PrivatBank λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια λόγω της απώλειας της Χερσονήσου της Κριμαίας και του πολέμου στα ανατολικά της χώρας, με τη Ρωσία.
Η κρατικοποίηση της PrivatBank πραγματοποιήθηκε για την προστασία των 20 εκατ. πελατών της και για τη διατήρηση της χρηματο-οικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της χώρας, τα προβλήματα της PrivatBank δημιουργήθηκαν από την «απερίσκεπτη πολιτική δανειδοτήσεων» που ακολουθούσε, η οποία οδήγησε σε μεγάλες κεφαλαιακές απώλειες.
Η τράπεζα κηρύχθηκε σε χρεοκοπία χθες, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να παρέμβει και να την εθνικοποιήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης