Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η εκκένωση του Χαλεπιού θα έχει ολοκληθωρεί στις επόμενες δύο ημέρες

tags :
Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Η εκκένωση του Χαλεπιού θα έχει ολοκληθωρεί στις επόμενες δύο ημέρες
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη "σημασία" της διεύρυνσης της ανακωχής σε ολόκληρη τη Συρία
Στο γεγονός ότι η εκκένωση του Χαλεπιού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως "το πολύ εντός δύο ημερών", αναφέρθηκε σήμερα (20/12) ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergey Lavrov, κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τους ομολόγους του από Τουρκία και Ιράν.
Συγκεκριμένα, τα εν λόγω σχόλια του Lavrov έρχονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι περίου 3.000 άτομα έχουν παραμείνει ακόμα στο ανατολικό Χαλέπι, την ίδια στιγμή που περίπου 60 οχήματα βρίσκονται καθοδόν για να τους παραλάβουνε και να τους φέρουν σε ασφαλέστερο μέρος.
Παράλληλα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη "σημασία" της διεύρυνσης της ανακωχής σε ολόκληρη τη Συρία, μία προσπάθεια που στηρίζουν και οι τρεις πλευρές της σημερινής συνάντησης.
"Είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να μεσολαβήσουμε μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης", υπογραμμίζει ο Lavrov, ενώ πρόσθεσε ότι η πλευρά του Καζακστάν έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει ενδεχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία.
Υπενθυμίζουμε ότι από την περασμένη Πέμπτη (15/12) περίπου 25.000 άτομα έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι, εκμεταλλευόμενα την κατάπαυση πυρός που εξασφάλισε στην περιοχή η Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης