Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fico (πρωθ. Σλοβακίας): Η υπομονή μας στο μεταναστευτικό ζήτημα εξαντλείται

Fico (πρωθ. Σλοβακίας): Η υπομονή μας στο μεταναστευτικό ζήτημα εξαντλείται
Οι δηλώσεις του κ. Fico έγιναν πριν οι γερμανικές αρχές γνωστοποιήσουν πως ο Πακιστανός πρόσφυγας αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων
Σε πολύ έντονο ύφος ήταν για μία ακόμα φορά οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Σλοβακίας σε ό,τι αφορά την προσφυγική – προσφυγική κρίση.
Με αφορμή την πολύνεκρη επίθεση στο Βερολίνο που κόστισε τη ζωή σε 12 πολίτες ενώ τραυμάτισε δεκάδες άλλους, ο Robert Fico ανέφερε «τα γεγονότα είναι απλά, ένας μετανάστης που έφθασε στη Γερμανία και έλαβε καθεστώς πρόσφυγα ανακρίνεται τώρα και είναι ύποπτος για αυτή την ειδεχθή εγκληματική ενέργεια».
«Νομίζω ότι το ποτήρι της υπομονής (μας) έχει αρχίσει να ξεχειλίζει και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη θα περιμένει και σωστά πολύ πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης», συμπλήρωσε.
Να σημειωθεί πως οι δηλώσεις του κ. Fico έγιναν πριν οι γερμανικές αρχές γνωστοποιήσουν πως ο Πακιστανός πρόσφυγας που είχε συλληφθεί για την επίθεση αφέθηκε ελεύθερος ελλείψει στοιχείων και πριν αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Η σλοβακική κυβέρνηση είναι ένας από τους σφοδρότερους επικριτές της πολιτικής που ακολουθεί το μπλοκ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ενώ αρνείται να υποδεχθεί πρόσφυγες και μετανάστες από την Ιταλία και την Ελλάδα επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης