Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις σε ρευστό συνιστά ο El-Erian - «Ήρθε η ώρα για ρευστοποιήσεις»

tags :
Επενδύσεις σε ρευστό συνιστά ο El-Erian - «Ήρθε η ώρα για ρευστοποιήσεις»
Δεν έχουμε αποτιμήσει κανένα ατύχημα στις αγορές και έχουμε αγνοήσει πολλά και διαφορετικά πολιτικά ζητήματα, επισήμανε ο El-Erian
Επενδύσεις σε ρευστό συνιστά ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, προειδοποιώντας πως οι επενδυτές δεν έχουν αποτιμήσει καθόλου τους κινδύνους.
Ειδικότερα, ο El-Erian, μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg, συμβούλευσε τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν το τελευταίο ράλι στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να αποκλιμακώσουν την έκθεσή τους στον κίνδυνο.
Μετά την «εκτόξευση» του Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά - μάλιστα πολύ κοντά στο να «σπάσει» τις 20.000 μονάδες, με ώθηση από την αισιοδοξία σχετικά με τη νέα διοίκηση στις ΗΠΑ, οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εκφράζουν επιφυλάξεις.
Το ερώτημα είναι αν ο εκλεγμένος πρόεδρος, Donald Trump, μπορεί να παραδώσει τη δημοσιονομική τόνωση και την ανάπτυξη της απασχόλησης που έχει υποσχεθεί.
«Είναι απολύτως λογικό να βγάλει κανείς κάποια από τα χρήματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι», είπε ο El-Erian, προειδοποιώντας «δεν έχουμε αποτιμήσει κανένα λάθος πολιτικής. Δεν έχουμε αποτιμήσει κανένα ατύχημα στις αγορές και έχουμε αγνοήσει πολλά και διαφορετικά πολιτικά ζητήματα».
Τον περασμένο Οκτώβριο ο El-Erian είχε δηλώσει πως στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο έχει τοποθετήσει 30% των χρημάτων του σε ρευστό. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης