Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η EBRD αγοράζει ομόλογα 50 εκατ. ευρώ τιτλοποιημένων δανείων ΜμΕ της Alpha Bank

Η EBRD αγοράζει ομόλογα 50 εκατ. ευρώ τιτλοποιημένων δανείων ΜμΕ της Alpha Bank
Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ σε 14 διαφορετικά προγράμματα στην Ελλάδα
Ομόλογα 50 εκατ. ευρώ τιτλοποιημένων δανείων μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) της ελληνικής τραπέζης Alpha Bank θα αγοράσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα υποκείμενα δάνεια αποτελούν όλα χορηγήσεις της Alpha Bank, τα οποία πρόκειται να πωληθούν στο όχημα ειδικού σκοπού Alpha Proodos D.A.C..
Τα δάνεια που μεταβιβαζονται και τιτλοποιούνται αφορούν σε κεφάλαιο κίνησης και σε χορηγήσεις επενδύσεων προς ΜμΕ της Alpha Bank.
Η EBRD πρόκειται να αγοράσει ομόλογα 50 εκατ. ευρώ που θα είναι εξασφαλισμένα με τα ανωτέρω δάνεια προς ΜμΕ, από ένα σύνολο υπό έκδοση εξασφαλισμένων ομολόγων (senior notes) 320 εκατ. ευρώ και επιπλέον ομολόγων 320 εκατ. ευρώ χαμηλής εξασφάλισης (mezzanine/junior notes) - όλα τιτλοποιήσεις δανείων προς ΜμΕ.
Τα έσοδα των συγκεκριμένων ομολογιακών εκδόσεων πρόκειται να διευκολύνουν την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου δανείων προς ΜμΕ της Alpha, αλλά και να συνεισφέρουν σε βελτιωμένη αντιστοίχιση στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της, αναφορικά με την ωρίμανσή τους.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpha Bank, Δημήτρη Μαντζούνη, η επιτυχής ολοκλήρωση της τιτλοποίησης δανείων ΜμΕ αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα προς την τόνωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και οικονομίας.
«Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή της ΕΙΒ, της EBRD, της Citibank και μίας διεθνούς επενδυτικής τράπεζας [στην τιτλοποίηση δανείων]. Η συμμετοχή τους δείχνει την εμπιστοσύνη της αγοράς προς την Alpha Bank και το χαρτοφυλάκιο επιχειρηματικών δανείων της», όπως προσέθεσε ο ίδιος.
Επισημαίνεται, ότι μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ σε 14 διαφορετικά προγράμματα στην Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης