Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Επενδυτές οι μετοχές έχουν παραφουσκώσει, άνοδος με το σταγονόμετρο το 2017 - Λύστε το σταυρόλεξο

tags :
Goldman Sachs: Επενδυτές οι μετοχές έχουν παραφουσκώσει, άνοδος με το σταγονόμετρο το 2017 - Λύστε το σταυρόλεξο
H Goldman Sachs προτείνει να λύσουμε ένα σταυρόλεξο
Οι μετοχές έχουν παραφουσκώσει και η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προειδοποιεί το 2017 αλλά και τα επόμενα χρόνια η άνοδος θα συνεχιστεί μεν αλλά θα είναι με το σταγονόμετρο.
Για το 2017 η Goldman Sachs βλέπει ο δείκτης βαρόμετρο Standard and Poor’s θα κλείσει στις 2300 μονάδες ή +1,3% υψηλότερα από την τρέχουσα περίοδο 2263 μονάδες 23 Δεκεμβρίου του 2016.
Το φαινόμενο της βελτίωσης των αγορών με το σταγονόμετρο θα το βιώσουμε πιο έντονα παγκοσμίως υποστηρίζει η Goldman Sachs.
Το αμερικανικό 10ετές ομόλογο αναμένεται να εμφανίσει απόδοση στο τέλος του 2017 στο 2,75%.
Αυτό θα πρέπει να θεωρείται καλή είδηση για τις αγορές μετοχών.
Ο δείκτης βαρόμετρο S & P 500 θα ανέλθει στις 2400 μονάδες στο α΄ τρίμηνο του 2017 ή άνοδος +6%, αλλά στη συνέχεια να δούμε το δείκτη να υποχωρεί προς τις 2300 μονάδες προς το τέλος του 2017.
Η Goldman Sachs εξακολουθεί να προειδοποιεί ότι οι μετοχές είναι ευάλωτες η άνοδος τους διεθνώς ήρθε πάρα πολύ γρήγορα, ήδη οι αποτιμήσεις είναι πολύ υψηλές και τα επόμενα χρόνια αναμένονται εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις….
Παρά την πρόσφατη αισιοδοξία των αγορών για δημοσιονομική επέκταση και παροχή περισσότερων κινήτρων, η πολιτική των κεντρικών τραπεζών θα συνεχίσουν να είναι στο επίκεντρο.  
Το 2017 ειδικά στην Ευρώπη οι γραμμές μεταξύ νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής θα είναι περισσότερο δυσδιάκριτες.  Κατά την Goldman Sachsαναμένονται τρεις αυξήσεις επιτοκίων από την FED το 2017, ενώ η ΕΚΤ και η BOJ θα συνεχίσουν τις αγορές περιουσιακών στοιχείων.
Το 2016 ήταν γεμάτο από εκπλήξεις, τόσο στις αγορές όσο και στις πολιτικές εξελίξεις…..
Όπως εξηγεί η Goldman το 2016 ξεκίνησε με μια τέλεια καταιγίδα.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν και οι φόβοι της παραπαίουσας ανάπτυξης και μιας απότομης υποτίμησης του νομίσματος της Κίνας κλιμακώθηκαν, οδηγώντας σε sell-offs στις αγορές.
Αλλά ο κόσμος έχει αλλάξει.
Σήμερα, η τιμή του αργού πετρελαίου είναι σχεδόν ακριβώς σε διπλάσια επίπεδα από τα χαμηλά του Ιανουαρίου του 2016 στον απόηχο της μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τις βασικές παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ (Ρωσία).
Οι τιμές WTI του πετρελαίου θα κινηθούν υψηλότερα με στόχο τα  57,50 δολάρια ανά βαρέλι στο α΄ 6μηνο του 2017.  
Στην πολιτική στην Βραζιλία ο πρόεδρος της κατηγορήθηκε εν μέσω μια από τις μεγαλύτερες υφέσεις στην ιστορία της χώρας.
Στην Γαλλία  υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και στην Ιταλία παραιτήθηκε ο Matteo Renzi.
Και δεν έχουμε ξεχάσει ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά σοκ του 2016 ίσως της 10ετίας ή του αιώνα….. το Brexit.
Το περίφημο πλέον το άρθρο 50, πρέπει να ενεργοποιηθεί για να ξεκινήσει επισήμως η διαδικασία αποσύνδεσης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, πιθανότατα θα ενεργοποιηθεί μετά τον  Μάρτιο του 2017.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό δεν μπορεί να μην συμπεριληφθεί η μεγάλη νίκη του Trump στις ΗΠΑ.
Οι αγορές έχουν αντιδράσει θετικά αλλά όλα θα εξαρτηθούν κατά την ανακοίνωση του προγράμματος του... οι πρώτες 100 ημέρες θα δείξουν πολλά…..





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης