Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παραδόθηκε επιπλέον τμήμα της Ιονίας οδού – Σπίρτζης: Καθήκον μας η σύνδεση με τα αστικά κέντρα

Παραδόθηκε επιπλέον τμήμα της Ιονίας οδού – Σπίρτζης: Καθήκον μας η σύνδεση με τα αστικά κέντρα
«Εντός του 2017 θα υπάρχει η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 η λειτουργία του συστήματος»
Στην παράδοση ενός επιπλέον τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας οδού, από το κόμβο Κουβαρά έως την Αμφιλοχία, προχώρησε σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2016 ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.
«Εντός του 2017 θα υπάρχει η ολοκλήρωση της μελέτης για το αναλογικό ηλεκτρονικό σύστημα των διοδίων και εντός του 2018 η λειτουργία του συστήματος.
Πετύχαμε με την διαπραγμάτευση την ελεύθερη διέλευση αυτοκινήτων που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικά τιμολόγια για τους καθημερινούς χρήστες, ειδικούς όρους για τους δήμους που δεν είχαν εναλλακτικές οδεύσεις και πολλά συνοδά έργα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «καθήκον μας να βρούμε εκείνες τις λύσεις που θα μειώσουν τα διόδια και είναι επίσης καθήκον μας να ολοκληρώσουμε τις οδικές συνδέσεις με τα μεγάλα αστικά κέντρα, τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς πόλους των περιοχών που διέρχεται η Ιόνια οδός, όπως το Αγρίνιο, την Πρέβεζα και άλλες περιοχές».
Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά της Ιονίας οδού, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι περιλαμβάνει 19 κόμβους, εννέα σταθμούς εξυπηρέτησης, τέσσερις πολύ μεγάλες σήραγγες, 17 μεγάλες γέφυρες και τρία κέντρα συντήρησης. Ακόμη, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε, ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το τμήμα από την Κλόκοβα Αντιρρίου, έως τον κόμβο Κουβαρά, κοντά στις Φυτειές Αιτωλοακαρνανίας.
Από την πλευρά της, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, είπε:
«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα εδώ, καθώς είμαι από τους χρήστες του παλιού δρόμου και είδα τη διαφορά», ενώ συμπλήρωσε πως «πλέον αισθάνομαι και πιο ασφαλής, αφού πολλοί από εμάς χάσαμε φίλους και γνωστούς στον παλιό δρόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης