Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον αέρα η συμφωνία για τον Μαρινόπουλο - Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση - Ανησυχία στην αγορά

Στον αέρα η συμφωνία για τον Μαρινόπουλο - Εξαντλήθηκε η ενδιάμεση χρηματοδότηση - Ανησυχία στην αγορά
Δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου
Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος, μετά και την εξάντληση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης.
Η ενδιάμεση χρηματοδότηση που είχε προβλεφθεί από την συμφωνία μεταξύ των τραπεζών, της οικογένειας Μαρινόπουλου και της Σκλαβενίτης ΑΕΕ, εξαντλήθηκε, μετά από την καταβολή του Δώρου των Χριστουγέννων στους εργαζομένους της υπό διάσωση αλυσίδας σούπερ μάρκετ.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχουν τα χρήματα για την καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου, ενώ η εκκρεμούσα απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της εταιρείας δεν είναι σαφές πότε θα εκδοθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πιθανή ημερομηνία θεωρείται το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2017, αλλά δεν είναι σαφές αν όντως πρόκειται να συμβεί.
Αιτία της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί και απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη τη σύμφωνία είναι η καθυστέρηση της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Νομικοί κύκλοι της Μαρινόπουλος αναγνωρίζουν ότι στην περίπτωση που η δικαστική απόφαση δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου θα είναι πλήγμα για την αρχική συμφωνία.
Οι ίδιοι κύκλοι λένε ότι το deal θα ακυρωθεί στην περίπτωση που η δικαστική απόφαση έρθει προς τα τέλη Φεβρουαρίου του 2017.η ολιγωρία της δικαιοσύνης φαίνεται να δημιουργεί και έντονη ανησυχία στους προμηθευτές οι οποίοι στον οικονομικό προγραμματισμό τους έχουν συμπεριλάβει έσοδα εντός του Δεκεμβρίου αλλά και όσοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχουν έλθει σε επαφή με τις τράπεζες, προκειμένου να αναδιαρθρώσουν τις υποχρεώσεις τους, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να τελεσιδικήσει η συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε το bankingnews η Σκλαβενίτης έχει ήδη αρχίσει να ανακαινίζει καταστήματα της Μαρινόπουλος διαθέτοντας ποσό της τάξεως των 5 εκ Ευρώ, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό σχέδιο της ενδιάμεσης φάσης ώστε να είναι έτοιμη να λειτουργήσει το δίκτυο αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου επί της διαδικασίας συνδιαλλαγής αλλά και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης