Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης να γίνουν οι νέες τεχνολογίες, η πληροφορική και οι επικοινωνίες

Παππάς: Ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης να γίνουν οι νέες τεχνολογίες, η πληροφορική και οι επικοινωνίες
«Είμαι κατηγορηματικός ότι η προοπτική δημοψηφίσματος ή εκλογών υπάρχει ακόμα στο μυαλό όσων ονειρεύονται ότι το σενάριο της αριστερής παρένθεσης είναι ακόμα ζωντανό... Είναι ένα σενάριο που έχει ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης»
«Η χώρα μας γυρίζει σελίδα και ο τομέας των νέων τεχνολογιών, της πληροφορικής και των επικοινωνιών, μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της νέας ανάπτυξης. Για να συμβεί αυτό, η χώρα χρειάζεται αξιόπιστες σύγχρονες υποδομές και δίκτυα. Και αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα του νέου μοντέλου ανάπτυξης. Ένα μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο δεν πρέπει να αφήνει κανέναν στο περιθώριο, ακριβώς γιατί πρέπει να καθίσταται δίκαιη η ανάπτυξη».
Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016 στην Πάτρα.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Παππάς είπε ότι δεν έχει τίποτα καινούργιο να προσθέσει εκτός από την επαναβεβαίωση, πως η Ελλάδα τηρεί τα συμφωνηθέντα της συμφωνίας του Ιουλίου του 2015.
Μάλιστα, χαρακτήρισε αστεία την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, που, όπως είπε, προκαλεί το κοινό αίσθημα.
Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε, ότι «θα περίμενε κανείς η αξιωματική αντιπολίτευση, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και το ξεκλείδωμα των μέτρων για το χρέος, να χαιρετίσει ή να συναινέσει εκ των υστέρων στο γεγονός ότι η κυβέρνηση κατάφερε και απέδωσε 600 εκατομμύρια ευρώ στους συνταξιούχους και πέτυχε τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που έχουν το κόστος της προσφυγικής κρίσης».
Δυστυχώς, όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν το είδαμε και καλά θα κάνουν ορισμένοι να συνηθίσουν στην ιδέα, ότι δεν θα έλθει η καταστροφή για την οποία προσεύχονται».
Ακόμα συμπλήρωσε, ότι «είναι λυπηρό και ανεύθυνο από τη Νέα Δημοκρατία, έστω και αυτή την στιγμή όπου τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους και η κρίση στην οποία πόνταραν για να τελεσφορήσει το πολιτικό τους σχέδιο δεν πραγματοποιήθηκε, να μην έχει μια διαφορετική στάση».
Οι Έλληνες πολίτες, συνέχισε ο Παππάς, «γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ποιές είναι οι πληγές που άνοιξαν στην κοινωνία τα πέντε χρόνια καταστροφικής πολιτικής, καθώς και τις δυσκολίες που έχει και αυτή η συμφωνία».
Πάντως, πρόσθεσε, «είμαστε αισιόδοξοι ότι και του χρόνου θα έχουμε την σχετική υπεραπόδοση και θα μπορέσουμε να κινηθούμε αναλόγως».
Ακόμη, πρόσθεσε ότι «θα πάρει χρόνο κόπο και υπομονή, αλλά τις πληγές θα τις κλείσουμε».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το συμφωνημένο πρόγραμμα αποδίδει» και όπως εξήγησε, «η ανεργία αποκλιμακώνεται, υπάρχει δημοσιονομική σταθερότητα και υπεραπόδοση ως προς τα έσοδα, γιατί αυτή η κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε μεγαλοσχήμονες».
Παράλληλα ανέφερε, ότι «το μήνυμα είναι ότι όχι μόνο τα συμφωνημένα βάρη μειώθηκαν δραματικά, διότι η προηγούμενη συμφωνία ήταν με 20 δισ. περισσότερους φόρους μέχρι το 2018, αλλά και τα βάρη που έμειναν, θα μοιράζονται με τρόπο δίκαιο».
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το εάν η κυβέρνηση πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή σε δημοψήφισμα, ο Νίκος Παππάς τόνισε:
«Είμαι κατηγορηματικός ότι η προοπτική δημοψηφίσματος ή εκλογών υπάρχει ακόμα στο μυαλό όσων ονειρεύονται ότι το σενάριο της αριστερής παρένθεσης είναι ακόμα ζωντανό. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Είναι ένα σενάριο το οποίο έχει ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης για να τιθασεύει τις αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα, γιατί μετά και το τελευταίο κρεσέντο πολιτικών λαθών και στραβοπατημάτων, έχει ανάγκη να κρατάει ζωντανό ένα τέτοιο σενάριο, ακριβώς για να μην διογκώνεται η δυσαρέσκεια η οποία φτάνει από το ακροατήριο της ίδιας της Ν.Δ. προς τους βουλευτές, στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην ηγεσία της».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση, ο Παππάς δήλωσε, ότι παραμένει ανοιχτό το θέμα των εργασιακών και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να λάβει θέση εάν επιθυμεί να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα.
Επίσης, ο υπουργός κατηγόρησε την Ν.Δ., ότι είχε δεσμευθεί για 15.000 απολύσεις το 2015 και το 2016 και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει από πού θα γίνονταν αυτές οι απολύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης