Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 200 εκατ. δολάρια από τη ναυτιλιακή DryShips του Γιώργου Οικονόμου

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 200 εκατ. δολάρια από τη ναυτιλιακή DryShips του Γιώργου Οικονόμου
Η δυνητική συγκέντρωση νέων επενδυτικών κεφαλαίων έως 200 εκατ. δολάρια, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη ρευστότητα 120 εκατ. δολαρίων της εταιρείας, την φέρνει σε θέση να εκκινήσει τη διαδικασία επαναδόμησης του εταιρικού στόλου
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως κατά 200 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (191 εκατ. ευρώ) μέσω της έκδοσης κοινών μετοχών, προσανατολίζεται η ναυτιλιακή εταιρεία DryShips Inc. του Γιώργου Οικονόμου, ξεκινώντας μια προσπάθεια αναδημιουργίας του στόλου της.
Συγκεκριμένα, η DryShips εισήλθε σε συμφωνία με την Kalani Investments Limited - ένα εταιρικό όχημα με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους (BVI) - στο πλαίσιο της οποίας έχει το δικαίωμα να πωλήσει κοινές μετοχές της μέχρι την αξία των 200 εκατ. δολαρίων σε μια περίοδο 24 μηνών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τον Οικονόμου, η δυνητική συγκέντρωση νέων επενδυτικών κεφαλαίων έως 200 εκατ. δολάρια, σε συνδυασμό με την υφιστάμενη ρευστότητα 120 εκατ. δολαρίων της εταιρείας, την φέρνει σε θέση «να εκκινήσει τη διαδικασία επαναδόμησης του εταιρικού στόλου, των δυνατοτήτων παραγωγής κερδών και της επιδίωξης επενδύσεων σε διάφορους ναυτιλιακούς τομείς όπως αναδύονται».
Όπως προσέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «ήδη εξετάζεται ένας αριθμός ευκαιριών που ελπίζουμε πως θα υλοποιηθούν στην αμέσως προσεχή περίοδο».
Σύμφωνα με την DryShips, η Kalani Investments δεν έχει δικαίωμα να απαιτήσει τη διάθεση μετοχών από την πρώτη, ενώ υποχρεούται να αγοράζει κοινές μετοχές της DryShips με βάση οδηγίες που θα λαμβάνει από αυτήν.
Η DryShips συμφώνησε να εκδώσει και να προσφέρει στην Kalani Investments κοινές μετοχές της αξίας έως 1,5 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, ως «αμοιβή δέσμευσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης