Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιστολή ΕΣΕΕ σε Τσίπρα - Ζητάει ολιγοήμερη παράταση για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων

Επιστολή ΕΣΕΕ σε Τσίπρα - Ζητάει ολιγοήμερη παράταση για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων
Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, ιδιώτες και επιχειρήσεις πρέπει να ανταποκριθούν σε ένα συνολικό λογαριασμό που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ
Παράταση τριών εργάσιμων ημερών για τις υποχρεώσεις που πρέπει να αποπληρώσουν οι επιχειρήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου ζητά η ΕΣΕΕ με επιστολή της στον πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η αγοραστική κίνηση σε όλη την περίοδο των εορτών ήταν εξαιρετικά περιορισμένη και υποτονική, σε σημείο που να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σχετικές προσδοκίες των επιχειρήσεων, περιορίζοντας σημαντικά τις προσδοκώμενες εισπράξεις.
«Επιπλέον, στην εικόνα έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι η 31η Δεκεμβρίου είναι Σάββατο και άρα ένας μεγάλος αριθμός επιταγών θα πληρωθεί αναγκαστικά στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2017.
Όλα τα παραπάνω δημιουργούν έλλειψη ρευστότητας στους συναδέλφους μας από όλη τη χώρα και –κατόπιν των δικών τους εκκλήσεων- απευθυνόμαστε προς εσάς, ζητώντας μία μικρή χρονική παράταση μέχρι 5 Ιανουαρίου 2017-δηλαδή για 3 εργάσιμες ημέρες- της πληρωμής των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που κανονικά πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του χρόνου και συνολικά ανέρχονται σε 4 δισ. ευρώ» επισημαίνει η ΕΣΕΕ.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η παράταση είναι απαραίτητη, όχι μόνο λόγω της μειωμένης ρευστότητας των επιχειρήσεων αλλά και της ανάγκης να καταβληθούν έγκαιρα οι μισθοί Δεκεμβρίου σε 1.930.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, ύψους 2,4 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης