Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο καναδικό χρηματιστήριο ο τίτλος της ανεπτυγμένης κεφαλαιαγοράς με τα κορυφαία κέρδη του 2016

Στο καναδικό χρηματιστήριο ο τίτλος της ανεπτυγμένης κεφαλαιαγοράς με τα κορυφαία κέρδη του 2016
Τη μεγαλύτερη άνοδο - 43% - μεταξύ των τίτλων που περιλαμβάνει ο καναδικός δείκτης S&P/TSX κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής εμπορευματικών μετάλλων
Καθ'οδόν προς την καταγραφή των υψηλότερων κερδών του 2016 μεταξύ των χρηματιστηρίων των ανεπτυγμένων χωρών βρίσκεται η κεφαλαιαγορά του Καναδά, που παρουσιάζει τα μεγαλύτερα κέρδη της από το 2009 λόγω της αύξησης των τιμών πολλών εμπορευματικών αγαθών.
Συγκεκριμένα, ο κύριος δείκτης S&P/TSX του χρηματιστηρίου του Τορόντο καταγράφει κέρδη 18% από την αρχή του 2016 στην τελευταία του εφετινή συνεδρίαση σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016, αντιστρέφοντας τις αξιόλογες ετήσιες απώλειες 11% που υπέστη το 2015, που ήταν οι μεγαλύτερες από το 2008.
Πολλοί οικονομικοί αναλυτές συστήνουν στους ενδιαφερόμενους επενδυτές την αγορά μετοχών τραπεζών για το 2017, ως ασφαλέστερη επένδυση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες σε μια χρηματιστηριακή αγορά στην οποία καταγράφονται ήδη υψηλές αποτιμήσεις.
Τη μεγαλύτερη άνοδο - 43% - μεταξύ των τίτλων που περιλαμβάνει ο δείκτης S&P/TSX κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής εμπορευματικών μετάλλων, έχοντας ωφεληθεί μεταξύ άλλων από την άνοδο κατά 9,5% της τιμής του χρυσού και κατά 18% της τιμής του χαλκού.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι τρεις καναδικές εταιρείες εξόρυξης μετάλλων Teck Resources Ltd., Ivanhoe Mines Ltd. και Iamgold Corp. αθροιστικά κατέγραψαν εντυπωσιακή άνοδο μεγαλύτερη του 178%.
Μετά τις εταιρείες μετάλλων, τη μεγαλύτερη άνοδο στους τίτλους του S&P/TSX κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας, που κέρδισαν σωρευτικά 32% το 2016.
Η αξιόλογη άνοδος κατά 45% του αργού πετρελαίου - μετά την υποχώρησή του κατά 62% στην διετία 2014-2015 - βοήθησε τις καναδικές εταιρείες Enerplus Corp., Bonavista Energy Corp. και Seven Generations Energy Ltd. να κερδίσουν αθροιστικά περισσότερο από 133% κατά τη διάρκεια του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης