Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κίνδυνος να αποχωρήσει η Σκλαβενίτης από τη συμφωνία διάσωσης του Μαρινόπουλου

Κίνδυνος να αποχωρήσει η Σκλαβενίτης από τη συμφωνία διάσωσης του Μαρινόπουλου


Ο προβληματισμός στην οικογένεια Σκλαβενίτη, τα πρόσθετα έξοδα, η στήριξη των τραπεζών και η υπονόμευση του deal από τη δικαιοσύνη και την Επιτροπή Ανταγωνισμού
Ορατό είναι ακόμα και το ενδεχόμενο να υπαναχωρήσει η οικογένεια Σκλαβενίτη από τη συμφωνία διάσωσης του Μαρινόπουλου λόγω της παραλυσίας των δικαστικών αρχών αλλά και της Επιτροπής Ανταγωνισμού να αποφανθούν έγκαιρα επί της συμφωνίας.
Βέβαια κυβερνητικοί κύκλοι ισχυρίζονται τις τελευταίες ημέρες ότι η δικαστική απόφαση θα εκδοθεί άμεσα με την είσοδο του 2017 αλλά αυτό μένει να αποδειχτεί κατά πόσο αποτελεί βεβαιότητα ή προσδοκία.
Πέραν του γεγονότος της εξάντλησης της τραπεζικής χρηματοδότησης η ίδια η οικογένεια έχει τοποθετήσει πρόσθετα προσωπικά κεφάλαια τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνουν τα 4 εκ ευρώ έχοντα ως στόχο να λειτουργήσει εντός του Δεκεμβρίου καταστήματα του δικτύου Μαρινόπουλος με την επωνυμία Σκλαβενίτης εφ όσον υπήρχαν οι εγκρίσεις από την δικαιοσύνη και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Αυτό όμως δεν έγινε με αποτέλεσμα μέλη της οικογένειας να θεωρούν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τη συμφωνία καθώς κινδυνεύει η ίδια η εταιρία να βρεθεί σε αδιέξοδο.
Οι τράπεζες από την πλευρά τους συνεχίζουν να υποστηρίζουν σθεναρά τη συμφωνία και όπως αναφέρουν πληροφορίες θα κάνουν ότι είναι δυνατόν σε επίπεδο χρηματοδότησης αλλά αναγνωρίζουν ότι η μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων λειτουργεί υπονομευτικά στην εκτέλεση του business plan παρά το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις που περιέχονται σε αυτό είναι συντηρητικές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθυστέρηση στην υλοποίηση της διαδικασίας έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και στους προμηθευτές οι οποίοι ήλπιζαν να πάρουν ανάσες ρευστότητας εντός του Δεκεμβρίου με την πληρωμή των κουρεμένων κατά 50% απαιτήσεών τους.
Από την πλευρά του Σκλαβενίτη και των τραπεζών η πρόθεση και ο σχεδιασμός ήταν να καταβληθούν τα χρήματα άμεσα με τη λήψη των σχετικών εγκρίσεων και ταυτόχρονα να αρχίσουν οι παραγγελίες με πληρωμές εντός τριμήνου που αποτελεί πάγια πολιτική της Σκλαβενίτης ώστε και η αγορά των προμηθευτών να αρχίσει να κινείται.
Ουσιαστικά η καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικής απόφασης και των εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει προκαλέσει σοβαρή ζημία και στην οικονομική δραστηριότητα του κλάδου των προμηθευτών των super markets.
Σε ότι αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εδώ και δύο εβδομάδες ολοκληρώσει τον έλεγχο της συμφωνίας στην Αθήνα που ήταν και το δύσκολο κομμάτι αλλά είναι απορίας άξιον γιατί δεν έχει εκδώσει απόφαση όταν ουσιαστικά απέμενε το κομμάτι της Κρήτης που είναι το μόνο όπου η Σκλαβενίτης έχει ουσιαστική παρουσία εκτός Αθηνών.

Νίκος Καρούτζος
nkarooutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης