Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντιδράσεις για το δημοσίευμα του Guardian - Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Πλήγμα για τη χώρα και τον τουρισμό

Αντιδράσεις για το δημοσίευμα του Guardian - Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Πλήγμα για τη χώρα και τον τουρισμό
Στο δημοσίευμα της Guardian γίνεται λόγος για χαοτική κατάσταση στο ΕΣΥ με αποτέλεσμα ασθενείς που θα έπρεπε να ζουν να πεθαίνουν
Η αποτύπωση της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης αποτελεί πλήγμα για τη χώρα μας και απειλεί τον τουρισμό, υποστηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση σχετικά με το δημοσίευμα του Guardian.
«Με κακούς οιωνούς ξεκίνησε η νέα χρονιά, για το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς η κατάρρευση του καταγράφεται σε δημοσιεύματα όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των ξένων Μέσων Ενημέρωσης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, στο οποίο παρουσιάζεται ''η χαοτική κατάσταση στο ΕΣΥ που έχει αποτέλεσμα ασθενείς που θα έπρεπε να ζήσουν να πεθαίνουν'', όπως αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου» επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η τραγική αυτή κατάσταση αποτελεί απόρροια τόσο των μνημονιακών πολιτικών όσο και της αδυναμίας των πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Υγείας να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να χαράξουν μια βιώσιμη πολιτική.
«Σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας διανύει τη χειρότερη περίοδό του καθώς η πολιτική ηγεσία έχει χάσει τον έλεγχο και το οδηγεί στην πλήρη κατάρρευσή του.
Η αποτύπωση αυτής της κατάστασης στα ξένα Μέσα Ενημέρωσης αποτελεί πλήγμα για τη χώρα μας και απειλεί τον τουρισμό.
Ο ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτησή του, για τη σημερινή κατάσταση ωστόσο θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την εξυγίανση του ΕΣΥ.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς και τους αρμόδιους φορείς να συνεργαστούν άμεσα για τη χάραξη μιας Εθνικής στρατηγικής για την ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης