Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυρώσεις κατά της Marine Le Pen από την Ουκρανία, λόγω σχολίων της για την Κριμαία

Κυρώσεις κατά της Marine Le Pen από την Ουκρανία, λόγω σχολίων της για την Κριμαία
Η Le Pen προχώρησε σε δηλώσεις, με τις οποίες φαίνεται ότι «νομιμοποιεί» την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014
Κυρώσεις κατά της Marine Le Pen - υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας - εξετάζει η Ουκρανία, έπειτα από δηλώσεις της πρώτης, σχετικά με την Κριμαία.
Ειδικότερα, η Ουκρανία υπαινίχθηκε ότι ενδέχεται να απαγορεύσει την είσοδο της Le Pen, επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, στη χώρα.
Η Le Pen προχώρησε σε δηλώσεις, με τις οποίες φαίνεται ότι «νομιμοποιεί» την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.
Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλίδα πολιτικός φέρεται να δήλωσε πως η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία δεν ήταν παράνομη, καθώς ο λαός της Κριμαίας επέλεξε να μπει στη Ρωσία, σε σχετικό δημοψήφισμα, κάτι που η Ουκρανία αρνείται να αναγνωρίσει.
Σημειώνεται πως και ο ΟΗΕ δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που μεταδίδει την είδηση, το Κίεβο ανησυχεί για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού το 2017, δεδομένου ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έχει υιοθετήσει έναν πιο φιλικό τόνο απέναντι στη Ρωσία, ενώ έτερος υποψήφιος πρόεδρος στη Γαλλία, ο Francois Fillon, τάσσεται υπέρ της άρσης των κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Σχετικά με τη Marine Le Pen, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του:
«Κάνοντας δηλώσεις που επαναλαμβάνουν την προπαγάνδα του Κρεμλίνου, η Γαλλίδα πολιτικός δείχνει πως δε σέβεται την αυτοκυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και αγνοεί εντελώς τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθυμίζουμε ότι τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ουκρανίας επιφέρουν αναγκαστικά συνέπειες, όπως συνέβη και στην περίπτωση ορισμένων Γάλλων πολιτικών, στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ουκρανία».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης