Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Φραγκιαδάκης (ΕΤΕ): Εντός του 2017 η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Φραγκιαδάκης (ΕΤΕ): Εντός του 2017 η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε πως η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει περαιτέρω αποεπένδυση από τις διεθνείς αγορές
Εντός του 2017 αναμένει τη συμφωνία για πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.
«Είναι κοινώς γνωστό ότι, από επιχειρηματική σκοπιά, θα προτιμούσαμε να διατηρήσουμε την ασφαλιστική εταιρεία», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Ωστόσο, προσέθεσε ο ίδιος στη συνέχεια, «είναι μέρος της αναδιάρθρωσης μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση των δεσμεύσεών μας».
Όπως ανέφερε ο CEO της ΕΤΕ, «πρόκειται για μια διαδικασία σε πρώιμα στάδια που βρίσκεται σε εξέλιξη».
Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα υπάρξει σχετική συμφωνία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, επισήμανε πως αναμένει την πώληση εντός του έτους, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Ο κ. Φραγκιαδάκης ανέφερε, επιπλέον, πως η Εθνική Τράπεζα σχεδιάζει περαιτέρω αποεπένδυση από τις διεθνείς αγορές και θα στοιχηματίσει στην εγχώρια αγορά για την επιστροφή στην κερδοφορία.
«Δε μπορώ να σχολιάσω σε ποιες χώρες αφορούν αυτά τα σχέδια, αλλά σίγουρα υπάρχει μέλλον στα σχέδια αποεπένδυσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Το Reuters επισημαίνει πως η ΕΤΕ έχει θυγατρικές στη Σερβία, τα Σκόπια, την Αλβανία, τη Ρουμανία και την Κύπρο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η τράπεζα, η οποία επέστρεψε στην κερδοφορία το γ’ τρίμηνο του 2016, βρίσκεται σε τροχιά για να πετύχει τους στόχους μείωσης των προβληματικών δανείων, που έχει θέσει η ΤτΕ.
«Ως τώρα, οι επιδόσεις μας δείχνουν ότι είμαστε σε τροχιά», είπε ο κ. Φραγκιαδάκης, ο οποίος, πάντως, προσέθεσε: «Δεν θέλω να είμαι υπεραισιόδοξος, αλλά είμαι σίγουρος ότι με ένα ομαλό οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα, θα πετύχουμε τους στόχους».

Χθες, Τρίτη 3 Ιανουαρίου, το Bankingnews.gr ανέφερε:

Μεταξύ 700 εκατ και 1 δισ. ευρώ η αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής – 4 οι μνηστήρες

Μεταξύ 700 εκατ και 1 δισεκ. ευρώ εκτιμάται η αποτίμηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Η Εθνική τράπεζα θα προσθέσει κεφάλαιο εφόσον πουλήσει πάνω από 650 εκατ ευρώ περίπου.
Η Εθνική τράπεζα δεν ήθελε να πουλήσει την Εθνική Ασφαλιστική καθώς αποτελεί ένα ισχυρό περιουσιακό στοιχείο.
Η διοίκηση Φραγκιαδάκη είναι αληθές προσπάθησε να μεταπείσει την DGCom αλλά οι ευρωπαίοι επέμεναν ότι άπαξ και έχει δανειστεί κεφάλαια από το κράτος πρέπει να πουλήσει πολλά περιουσιακά της στοιχεία.
Η Εθνική Ασφαλιστική είναι ένα σημαντικό assets και έτσι εξηγείται το ενδιαφέρον 4 ισχυρών παικτών στον χώρο των ασφαλειών.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Fairfax που ελέγχει την Eurolife και είναι ο βασικός μέτοχος της Eurobank, η Ολλανδική ασφαλιστική NN και η Γερμανική Allianz.
Πάντως από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το Fairfax βλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον την ισχυροποίηση του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ωστόσο εγείρεται ένα θέμα καθώς το Fairfax είναι μέτοχος και στην Eurobank.
Η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκεται σε φάση του οικονομικού ελέγχου.
Στόχος είναι έως τα τέλη Φεβρουαρίου ή Μάρτιο του 2017 να έχει πωληθεί η Ασφαλιστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης