Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Στους μεγάλους εθνικούς στόχους πρέπει να υπάρχει αρραγής ενότητα

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Στους μεγάλους εθνικούς στόχους πρέπει να υπάρχει αρραγής ενότητα
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλο
Την θέση ότι πρέπει να υπάρχει αρραγής ενότητα στους μεγάλους εθνικούς στόχους διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Θ.Θεοχαρόπουλο.
«Σεβόμαστε την ιδιαιτερότητα που έχει καθεμιά από τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, αλλά στους μεγάλους εθνικούς στόχους πρέπει να υπάρχει - και υπάρχει, αυτό πρέπει να το ομολογήσει κανείς και το αποδεικνύουμε καθημερινά - αρραγής ενότητα» είπε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος σχετικά με το Κυπριακό, τόνισε ότι «εκείνο που προέχει είναι η λύση του να σέβεται και το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
«Το Κυπριακό είναι διεθνές, και, ιδίως, ευρωπαϊκό ζήτημα.
Με την λύση του κρίνεται και η κυριαρχία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άρα έχει λόγο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κράτος-μέλος για να υπερασπισθούμε την κυριαρχία, ως έννοια, που αφορά όχι μόνον την Κύπρο, αλλά όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε ο ΠτΔ.
Από την πλευρά του, ο κ.Θεοχαρόπουλος, ανέφερε ότι ζήτησε την συγκεκριμένη συνάντηση γιατί οι εξελίξεις στα ζητήματα, τόσο της οικονομίας, όσο και τα εθνικά, είναι σημαντικές και επανέλαβε τη σταθερή του θέση, ότι χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από την κρίση.
Σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό, έκανε λόγο για κρίσιμες μέρες, που απαιτούν εγρήγορση και συνεννόηση.
«Είναι ώρα των διαπραγματεύσεων αυτές οι μέρες, συνεπώς στον δημόσιο λόγο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.
Όμως, η σταθερή θέση της χώρας μας ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται, είναι μια θέση διαχρονική και σταθερή, η οποία έχει υποστηριχθεί.
Και βεβαίως, ελπίζουμε ότι και σ’ αυτήν την κρίσιμη διαδικασία θα μπορέσει να υπάρξει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και του κοινοτικού κεκτημένου για μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Κύπρος» υπογράμμισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης