Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αυξήθηκε κατά +6,8% το εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο 2016 - Στα 45,2 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Αυξήθηκε κατά +6,8% το εμπορικό έλλειμμα τον Νοέμβριο 2016 - Στα 45,2 δισ. δολ.
Οι οικονομολόγοι του MarketWatch ανέμεναν το έλλιμμα να είναι μεγαλύτερο, και συγκεκριμένα στα 45,9 δισ. δολ.
Σχεδόν κατά +7% αυξήθηκε το εμπορικό έλλειμμα στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2016, σύμφωνα με τα σημερινά (6/1) στοιχεία που εξέδωσε η κυβέρνηση της χώρας, με τις εισαγωγές να βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου ενάμιση χρόνου.
Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά +6,8%, στα 45,9 δισ. δολ, έναντι 42,4 δισ. δολ. που ήταν το αντίστοιχο ποσό τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι του MarketWatch ανέμεναν το έλλιμμα να είναι μεγαλύτερο, και συγκεκριμένα στα 45,9 δισ. δολ.
Παράλληλα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά +1,1%, στα 231,1 δισ. δολ. τον Νοέμβριο, όντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015, ενώ οι εισαγωγές πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1 δισ. δολ, στα 14,3 δισ. δολ. συνολικά, γεγονός που αντανακλάται στην άνοδο των τιμών, καθώς και στη μεγαλύτερη προσφορά.
Σε ότι αφορά τις εξαγωγές της χώρας, αυτές μειώθηκαν κατά -0,2%, στα 185,8 δισ. δολ. κυρίως λόγω της μεγάλης πτώσης στην παράδοση μεγάλων εμπορικών αεροσκαφών που παράγονται από την Boeing BA.
Επιπλέον, το μέγεθός του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο ήταν κατά μέσο όρο 41,3 δισ. δολ, παραμένοντας σχεδόν αμετάβλητο από το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης