Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BlackRock είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του βρετανικού τραπεζικού ομίλου Lloyds

Η BlackRock είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος του βρετανικού τραπεζικού ομίλου Lloyds
Το βρετανικό ΥΠΟΙΚ έχει ήδη ανακτήσει 18 από τα 20,3 δισ. στερλίνες που εισέφερε το βρετανικό Δημόσιο στην Lloyds για τη διάσωσή της στη διετία 2008 και 2009
Μεγαλύτερος μέτοχος του βρετανικού τραπεζικού ομίλου Lloyds Banking Group κατέστη η αμερικανική επενδυτική εταιρεία BlackRock, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές ενεργητικού στον πλανήτη με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση αξίας 5,1 τρισ. δολαρίων ΗΠΑ (περίπου 4,8 τρισ. ευρώ).
Αν και η BlackRock δεν έχει γνωστοποιήσει το ακριβές ποσοστό συμμετοχής της στον όμιλο Lloyds, χρηματιστηριακοί κανόνες την ανάγκασαν τον Μάιο του 2015 να γνωστοποιήσει, ότι ελέγχει άνω του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της βρετανικής τραπέζης.
Σε σημερινή του ανακοίνωση, το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε, ότι πώλησε επιπλέον 700 χιλ. μετοχές της Lloyds και ελέγχοντας λιγότερο από το 6% αυτής.
Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, επιβεβαίωσε, ότι το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών δεν είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της Lloyds, έχοντας ήδη ανακτήσει 18 από τα 20,3 δισ. στερλίνες που εισέφερε το βρετανικό Δημόσιο στην τράπεζα για τη διάσωσή της στη διετία 2008 και 2009, αποκτώντας τότε το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της Lloyds.
Επισημαίνεται, ότι το βρετανικό Δημόσιο συνεχίζει να ελέγχει τεράστιο ποσοστό 73% στη μεγάλη τράπεζα της χώρας, Royal Bank of Scotland - που διασώθηκε με χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων - παρά την πώληση πακέτου 5% των μετοχών της τον Αύγουστο του 2015 με ζημία 1 δισ. στερλίνων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης