Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι ευρωπαϊκές μετοχές, πιο ελκυστικές από τις αμερικανικές το 2017

tags :
Goldman Sachs: Οι ευρωπαϊκές μετοχές, πιο ελκυστικές από τις αμερικανικές το 2017
Παρά το «γεμάτο» πολιτικό ημερολόγιο η αμερικανική τράπεζες βλέπει ευκαιρίες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 
Το τρέχον οικονομικό περιβάλλον αναμένεται να οδηγήσει υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2017 κάνοντας τες πιο ελκυστικές σε σχέση με τις αμερικανικές, δήλωσε στο CNBC o Francesco Garzarelli της Goldman Sachs.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας πολύ καλός συνδυασμός της πολιτικής, υπάρχει ανάπτυξη, η Ευρώπη είναι πολύ ανοιχτή και τα χρηματιστήρια (Euro Stoxx 50 αναφοράς) είναι αντιπροσωπευτικά της παγκόσμιας ανάπτυξης περισσότερο από ό,τι στις ΗΠΑ» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι προσδοκίες για περαιτέρω αποδυνάμωση του ενιαίου νομίσματος της ευρωζώνης θα μπορούσαν επίσης να είναι υποστηρικτικές των ευρωπαϊκών κερδών.
Παρά το «φορτωμένο»πολιτικό ημερολόγιο στην Ευρώπη και τις προσδοκίες της αύξησης υποστήριξης στα λαϊκιστικά κόμματα σε ολόκληρη την περιοχή, η Goldman Sachs φαίνεται πεπεισμένη ότι υπάρχουν ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από ένα τέτοιο περιβάλλον.
«Υπάρχει μεγάλο risk premium για το ιταλικό τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο Garzarelli.
Επιπλέον, ένας δεξιός πρόεδρος της Γαλλίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια ισχυρότερη μεταρρυθμιστική ατζέντα στην Ευρώπη, πρόσθεσε.
«Αν η Γαλλία επρόκειτο να αλλάξει ταχύτητα και να γίνει περισσότερο διατεθειμένη να προχωρήσει σε μεταρρύθμιση της οικονομίας της νομίζω ότι θα αναγκάσει τους ομοίους (Ιταλία, Πορτογαλία) να κάνουν το ίδιο» είπε ο Garzarelli.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης