Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα από Γάλλους εισαγγελείς για παραποίηση μετρήσεων εκπομπών καυσαερίων από τη Renault

Έρευνα από Γάλλους εισαγγελείς για παραποίηση μετρήσεων εκπομπών καυσαερίων από τη Renault
Πρώτη διδάξασα στο είδος της παραποίησης μετρήσεων εκπεμπόμενων ρύπων οχημάτων ήταν βεβαίως η γερμανική Volkswagen στο πλαίσιο του σκανδάλου «Dieselgate», το οποίο διευθέτησε στις ΗΠΑ με κόστος 20 δισ. δολαρίων ΗΠΑ
Από διερεύνηση από Γάλλους εισαγγελείς για το ενδεχόμενο διάπραξης απάτης κατά την καταμέτρηση εκπομπών ρύπων οχημάτων της βρίσκεται η γαλλική αυτοκινητο-βιομηχανία Renault.
Μάλιστα, ερευνάται ειδικότερα η πρόκληση βλάβης στη δημόσια Υγεία από τις ενέργειες της Renault, η οποία επιβεβαίωσε τη διεξαγωγή της έρευνας σήμερα Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, αρνούμενη όμως την τέλεση οιασδήποτε αδικοπραξίας από μέρους της.
«Το οχήματα της Renault δεν είναι εφοδιασμένα με λογισμικό παραποίησης των μετρήσεων εκπομπών ρύπων τους», όπως ανέφερε η μεγάλη γαλλική αυτοκινητο-βιομηχανία.
Η είδηση για τη Renault έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την απαγγελία κατηγοριών στις ΗΠΑ εναντίον της Fiat Chrysler, η οποία φέρεται να εγκατέστησε λογισμικό παραποίησης μετρήσεων ρύπων σε 100 χιλ. ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα και φορτηγά της, με στόχο να εμφανίζονται περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον απ' ότι στην πραγματικότητα είναι και να επιτραπεί η κυκλοφορία τους στη βάση των αυστηρών ορίων εκπομπών καυσαερίων στις ΗΠΑ.
Πρώτη διδάξασα στο είδος της παραποίησης μετρήσεων εκπεμπόμενων ρύπων οχημάτων ήταν βεβαίως η γερμανική Volkswagen στο πλαίσιο του σκανδάλου «Dieselgate», το οποίο διευθέτησε στις ΗΠΑ με συνολικό κόστος περίπου 20 δισ. δολαρίων ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης