Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι θα φέρει η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο για Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, χρέος και ΔΝΤ

Τι θα φέρει η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο για Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, χρέος και ΔΝΤ
Ο νέος αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου
Στην αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, έχει στραμμένο το βλέπει η Αθήνα σε ότι αφορά την πορεία του Κυπριακού, καθώς ο νέος αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να αλλάξει τις ισορροπίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή υπογραμμίζοντας ότι «η νέα αμερικανική πολιτική θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στα ελληνικά ζητήματα όπως τα ελληνοτουρκικά αλλά και η στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα της αξιολόγησης, του χρέους και της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα».  
Όπως  υπογραμμίζει το δημοσίευμα, «τις τελευταίες εβδομάδες η απουσία των ΗΠΑ ήταν αισθητή σε ζητήματα όπως το κυπριακό, όπου μέχρι πρότινος η αμερικανική ανάμειξη ήταν έντονη και αρκετά ουσιαστική.
Το «δόγμα trump», παραμένει ένα μυστήριο  και για την Αθήνα η οποία θεωρεί ότι ήδη από τους πρώτους μήνες, η αλλαγή στο Λευκό Οίκο θα αποτυπωθεί και στις γενικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».
Τις αμερικανικές προθέσεις έσπευσε να βολιδοσκοπήσει στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος συναντήθηκε με στενούς συνεργάτες του νέου αμερικανού προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης