Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πράσινο φως για την εξαγορά του Μαρινόπουλου από το Σκλαβενίτη - Τα εμπόδια

Πράσινο φως για την εξαγορά του Μαρινόπουλου από το Σκλαβενίτη - Τα εμπόδια
Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας
Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση διάσωσης του Μαρινόπουλου, καθώς μπορεί μεν σήμερα να εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της αλυσίδας, ωστόσο οι νομικές πλευρές δεν την έχουν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους.
Αυτό εκτιμάται ότι θα συμβεί πιθανότατα αύριο, Τρίτη προκειμένου να διαπιστωθούν αν υπάρχουν αιρέσεις επί της επικείμενης συμφωνίας.
Ωστόσο η καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης (θα έπρεπε να είχε γίνει μέχρι την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου) δημιουργεί για μία σειρά εμποδίων καθώς έχουν ενεργοποιηθεί οι διαλυτικές αιρέσεις που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις.
Σύμφωνα με αυτές τις αιρέσεις, θα έπρεπε έως τις 14 Φεβρουαρίου να έχουν εκδοθεί και δημοσιευθεί οι αποφάσεις, να έχει παρέλθει ο μήνας των τριτανακοπών και πρωτόδικα, εάν υπήρχαν τριτανακοπές, να είχαν συζητηθεί.
Με δεδομένο ότι η απόφαση δεν δημοσιεύτηκε στο δελτίο δικαστικών δημοσιεύσεων έως και την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου δημιουργείται θέμα ακυρότητας των συμβάσεων.
Νομικοί κύκλοι πάντως με τους οποίους συνομίλησε το bankingnews εξέφραζαν την άποψη ότι τα νομικά κωλλύματα θα ξεπεραστούν.
Υπενθυμίζεται ότι η 14η Φεβρουαρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.
Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη - καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

«Ημέρα ελπίδας για το αύριο»

Ο δικηγόρος των μετόχων Πάνου, Στέφανου και Πάνου Μαρινόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε τα εξής:
«Η ιστορική απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και τη σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3000 πιστωτών! Είναι μια ημέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Τη συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς μου».

Φλαμπουράρης για Μαρινόπουλο: Όλοι κατοχυρώνονται

«Για άλλη μία φορά οι δυνάμεις που αντιμάχονται τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης, ακόμη και αυτές που κρατούν στη ζωή επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, διαψεύστηκαν», σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου που επικυρώνει τη συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου, όπως είχε τονίσει πριν από 15 ημέρες, εκδόθηκε και «έτσι κατοχυρώνονται όλοι, δηλαδή εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, προμηθευτές».
Όπως τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, με όλες τις δυνάμεις της, να στηρίξει κάθε υγιή προσπάθεια που συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναθέρμανση της οικονομίας».

(Πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ώρα: 12:40)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης