Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να μην καταργήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν «προειδοποιεί» τον Trump o Obama

Να μην καταργήσει την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν «προειδοποιεί» τον Trump o Obama
«Το Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις του, αποδεικνύοντας ότι η διπλωματία λειτουργεί»
Ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υπεραμύνθηκε για μία ακόμα φορά της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, η οποία τέθηκε σε ισχύ ακριβώς πριν από έναν χρόνο, απευθύνοντας έμμεση προειδοποίηση προς τον Donald Trump του να μην την καταργήσει.
«Οι Η.Π.Α. πρέπει να θυμούνται ότι αυτή η συμφωνία είναι αποτέλεσμα πολυετούς εργασίας κι αποτελεί μια συμφωνία μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων της διεθνούς κοινότητας, όχι μόνο των Η.Π.Α. και του Ιράν.
Επιπλέον, η συμφωνία για το Ιράν πρέπει να συγκριθεί με τις εναλλακτικές επιλογές - μια διπλωματική επίλυση που θα εμποδίζει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα είναι σαφώς προτιμότερη από ένα ελεύθερο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ή άλλον ένα πόλεμο στη Μέση Ανατολή», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Barack Obama, τονίζοντας πως η συμφωνία «είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά και απτά αποτελέσματα» και βελτίωσε την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο».
«Το Ιράν τηρεί τις δεσμεύσεις του, αποδεικνύοντας ότι η διπλωματία λειτουργεί», εκτίμησε.
Αφού υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις σε βάρος του Ιράν παραμένουν σε ισχύ αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την «υποστήριξη των τρομοκρατικών οργανώσεων» και το πρόγραμμα των βαλλιστικών πυραύλων, ο Δημοκρατικός Πρόεδρος σημείωσε:
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε με το Ιράν θα ήταν χειρότερες εάν το Ιράν βρισκόταν στο κατώφλι της παραγωγής πυρηνικών όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης