Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Έτοιμη η Μόσχα να συζητήσει με τον Trump για πυρηνικά και Συρία

Lavrov: Έτοιμη η Μόσχα να συζητήσει με τον Trump για πυρηνικά και Συρία
Για τον Lavrov, ένα από τα πλέον λαμπρά πεδία συνεργασίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι η Συρία, υποδεχόμενος θετικά τη δήλωση του Trump, ότι θέλει να καταστήσει προτεραιότητα την καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας
Η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει με τον επερχόμενο νέο πρόεδρο (σε 3 ημέρες) των ΗΠΑ, Donald Trump, για το πυρηνικό της οπλοστάσιο και για την κατάσταση στη Συρία, όπως επεσήμανε σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov.
Όπως τόνισε ο ίδιος, οι δύο χώρες μαζί μπορούν να λύσουν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος.
Ο Lavrov υποβάθμισε αυτό που για τον ίδιο αποτελεί «κακόβουλη προσπάθεια σύνδεσης του Trump με τη Ρωσία σε αρνητικό πλαίσιο», αναφερόμενος σε δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ περί ύπαρξης φακέλου με ευαίσθητα στοιχεία για τον Trump που υποτίθεται ότι διαθέτουν οι Ρώσοι.
Μάλιστα, χαρακτήρισε «φυγά τσαρλατάνο» τον πρώην πράκτορα της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας MI6 (νυν SIS), Christopher Steele, που φέρεται να παρέδωσε στις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών τον επίμαχο φάκελο.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφέρθηκε και στις «σημαντικά διαφορετικές απόψεις του Trump από τον προκάτοχό του», (νυν Αμερικανό πρόεδρο) Barack Obama, τον οποίο κατηγόρησε ότι κατέστρεψε την αμερικανο-ρωσική συνεργασία σε μεγάλο αριθμό τομέων και ότι προσπάθησε να στρατολογήσει Ρώσους διπλωμάτες ως Αμερικανούς πράκτορες.
Για τον Lavrov, ένα από τα πλέον λαμπρά πεδία συνεργασίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία είναι η Συρία, υποδεχόμενος θετικά τη δήλωση του Trump, ότι θέλει να καταστήσει προτεραιότητα την καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας.
Μάλιστα, ο Lavrov ανέφερε, ότι εκπρόσωποι της νέας προεδρίας Trump έχουν ήδη κληθεί να λάβουν μέρος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιανουαρίου 2017 στο Καζαχστάν, ευχόμενος τελικά να καταφέρουν να λάβουν μέρος σε αυτές.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε θετικά τον επερχόμενο νέο ομόλογό του, Rex Tillerson, ο οποίος ως επικεφαλής της γιγαντιαίας πετρελαϊκής εταιρείας Exxon Mobil βρισκόταν συχνά στη Ρωσία, όπου έκλεινε συμφωνίες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων, συναντώντας κορυφαίες πολιτικές και επιχειρηματικές φυσιογνωμίες της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης