Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blankfein (CEO της Goldman Sachs): Δεν είναι απαραίτητοι όλοι οι τραπεζικοί κανόνες του «Dodd-Frank»

Blankfein (CEO της Goldman Sachs): Δεν είναι απαραίτητοι όλοι οι τραπεζικοί κανόνες του «Dodd-Frank»
Το ρυθμιστικό πλαίσιο του Dodd-Frank καθιερώθηκε το 2010 στις Η.Π.Α., στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 – 2009
Υπέρ της πρότασης του Donald Trump για τροποποίηση ή ακόμα και κατάργηση του νόμου «Dodd-Frank» τάχθηκε εμμέσως ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein.
«Δεν εξυπηρετούν όλοι οι κανόνες την ασφάλεια και της ευρωστία, ειδικά αν εξετάσουμε τη σχέση κόστους - οφέλους.
Βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι θέλουμε την κατάργηση όλων των κανονισμών του Dodd-Frank ή κάτι τέτοιο», δήλωσε από το Νταβός της Ελβετίας ο κ. Blankfein.
Το ρυθμιστικό πλαίσιο του Dodd-Frank καθιερώθηκε το 2010 στις Η.Π.Α., στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 – 2009, και επιβάλει μεταξύ άλλων τη διακράτηση υψηλότερου ποσοστού κεφαλαίων αλλά και τον περιορισμό του επενδυτικού ρίσκου για τα τραπεζικά ιδρύματα.
Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της χώρας θέλει να αυξήσει τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία τροποποιώντας το νόμο και αφήνοντας τις τράπεζες να επενδύσουν περισσότερο.
Επίσης, ο κ. Blankfein εξέφρασε την άποψη ότι οι ικανοποιητικές επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στο ράλι που πραγματοποιεί η Wall Street από τις προεδρικές εκλογές και μετά, ενώ ταυτόχρονα διαπιστώνει και μία «στροφή» (προς το θετικό..) στην ψυχολογία των επενδυτών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης