Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Hourican (Τρ. Κύπρου): Συγκρατημένη κερδοφορία τα επόμενα τρίμηνα - Ψήφος εμπιστοσύνης στο City του Λονδίνου

Hourican (Τρ. Κύπρου): Συγκρατημένη κερδοφορία τα επόμενα τρίμηνα - Ψήφος εμπιστοσύνης στο City του Λονδίνου
Η εισαγωγή στο Λονδίνο ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στο City παρά την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο Hourican
Συγκρατημένη κερδοφορία τα επόμενα τρίμηνα αναμένει η Τράπεζα Κύπρου και δεν θα διανείμει μέρισμα φέτος, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος John Hourican, ενώ ξεκινά η διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Κύπρου, που έφτασε στα όρια της κατάρρευσης στο αποκορύφωμα της κρίσης χρέους της ευρωζώνης, πριν από τρία χρόνια, συνεχίζει την ανάκαμψή της ύστερα από τη διάσωσή της εκ των έσω (bail-in) και την ανακεφαλαιοποίησή της.
Η εισαγωγή στο Λονδίνο ήταν ψήφος εμπιστοσύνης στο City παρά την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ο Hourican.
«Η άποψη του συμβουλίου μας είναι ότι το City του Λονδίνου παραμένει το σωστό μέρος για εμάς για να τοποθετήσουμε τη μετοχή της τράπεζάς μας, μια ντε φάκτο ψήφος εμπιστοσύνης.
Το City θα κυριαρχήσει», δήλωσε.
Οι μετοχές της συνεχίσουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Κύπρου αλλά η τράπεζα ελπίζει ότι η εισαγωγή της στο Λονδίνο θα τη βοηθήσει να προσελκύσει περισσότερους μακροπρόθεσμους επενδυτές
Ο Hourican δήλωσε σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Reuters ότι η τράπεζα, με δίκτυο 123 καταστημάτων και μικρή παρουσία στη Βρετανία, θα συνεχίσει τις προσπάθειες εξυγίανσης του ισολογισμού της.
«Θα υπάρξουν συγκρατημένα αποτελέσματα (σ.σ. modest results) στο πλαίσιο της συνέχισης της κατεύθυνσης των λειτουργικών κερδών προ προβλέψεων προς την ποιότητα και την εξυγίανση του ισολογισμού» δήλωσε.
«Στο τέλος της ημέρας μια ασφαλής τράπεζα είναι μια πολύτιμη τράπεζα».
ρόσθεσε ότι παρά τις προβλέψεις για κερδοφορία δεν θα υπάρξει διανομή μερίσματος εφέτος καθώς υπάρχει ακόμα «πολύ δουλειά να γίνει για να ολοκληρωθεί η εξυγίανση του ισολογισμού»
Ο διευθύνων σύμβουλος αναμένει ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να μειώνει περαιτέρω το βάρος των ‘κόκκινων’ δανείων της.
Η έκθεση σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανήλθε στο 58% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου στα τέλη του τρίτου τριμήνου αλλά μειώνεται τα τελευταία έξι τρίμηνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης