Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου στο τέλος του 2017 «βλέπει» η Goldman Sachs

Απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου στο τέλος του 2017 «βλέπει» η Goldman Sachs
Λόγω των ευεργετικών κινήσεων του Donald Trump…
Απόλυτη ισοτιμία μεταξύ ευρώ και δολαρίου προβλέπει η Goldman Sachs μέχρι και τα τέλη της χρονιάς, καθώς ήδη το δολάριο έχει ενισχυθεί περισσότερο από 7% έναντι του γεν και 2,6% έναντι του ευρώ μετά την πανηγυρική νίκη του κ. Trump.
Η αισιοδοξία για το αμερικανικό νόμισμα πηγάζει από τις προσδοκίες για τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης από τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο, μέσω και του προγράμματος επενδύσεων ενός (1) τρις σε υποδομές.
O επικεφαλής οικονομολόγος της επενδυτικής τράπεζας, κ. Hatzius, επικαλείται επίσης και την επικείμενη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve.
Μάλιστα, προβλέπει συνολική αύξηση των επιτοκίων πιο γρήγορα από όσο αναμένει η αγορά για το 2017, της τάξεως του 1,5%, ποσοστό υψηλότερο από τη μέση εκτίμηση του 1,25%.
Συνεχίζοντας, ο κ. Hatzius δήλωσε ότι η οικονομία στις Η.Π.Α. είναι σε αρκετά καλή κατάσταση, η οποία θα αρχίσει να παράγει αποτελέσματα από τα τέλη του 2017, ενώ το 2018 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι υψηλότερος.
Ο κ. Trump είχε εκφράσει την ανησυχία του για την ανατίμηση του δολαρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Wall Street Journal, τονίζοντας ότι το νόμισμα ήταν ήδη πολύ ισχυρό, ενώ ο Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, κ. Mnuchin, επιβεβαίωσε ότι ένα ισχυρό δολάριο είναι σημαντικό μακροπρόθεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης