Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα υψηλά 20 μηνών η τιμή του αλουμινίου, λόγω πιθανής μείωσης της παραγωγικής ικανότητας της Κίνας

Στα υψηλά 20 μηνών η τιμή του αλουμινίου, λόγω πιθανής μείωσης της παραγωγικής ικανότητας της Κίνας
Την ίδια ώρα, ο τσίγκος άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 εβδομάδων
Στα υψηλά 20 μηνών διαμορφώθηκε η τιμή του αλουμινίου, με τους επενδυτές να αντιδρούν στην ειδησεογραφία περί πιθανής μείωσης της παραγωγικής ικανότητας της Κίνας.
Την ίδια ώρα, ο τσίγκος άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 5 εβδομάδων, καθώς τα επενδυτικά ταμεία διατηρούν bullish θέσεις για τον κλάδο και το δολάριο εξασθένισε.
Ο χαλκός επίσης κατέγραψε κέρδη, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές εκφράζουν επιφυλάξεις, λόγω της ασθενούς ζήτησης, και εκτιμούν πως η αγορά είναι ευάλωτη σε διόρθωση.
Αναλυτικότερα, τα τριμηνιαία προθεσμιακά συμβόλαια αλουμινίου κατέγραφαν ενδοσυνεδριακά αύξηση 1,1%, στα 1.869 δολάρια ανά τόνο, έχοντας αγγίξει νωρίτερα ακόμα και τα 1.883 δολάρια, την υψηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2015.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, η Κίνα εξετάζει τη μείωση της παραγωγής κατά περίπου 3,3 εκατ. τόνους την περίοδο του χειμώνα, για τον αγώνα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η αρμόδια επιτροπή για το περιβάλλον προειδοποίησε τον περασμένο μήνα την Chalco, τον κορυφαίο παραγωγό αλουμινίου της χώρας, για την αποτυχία του να αντιμετωπίσει κατάλληλα το ζήτημα της ρύπανσης, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.
Ο τσίγκος σημείωνε αύξηση 0,75, στα 2.808,50 δολάρια ανά τόνο, έχοντας αγγίξει νωρίτερα τα 2.825 δολάρια, την υψηλότερη τιμή από τις 15 Δεκεμβρίου.
Την ίδια ώρα, ο χαλκός ενισχυόταν κατά 1,9%, στα 5.903,5 δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης