Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα δράση από την Κομισιόν και τη Unicef για τους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Νέα δράση από την Κομισιόν και τη Unicef για τους ανήλικους πρόσφυγες στην Ελλάδα
«Τα παιδιά-πρόσφυγες, ιδίως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων ατόμων και αποτελεί ηθικό καθήκον μας να τα βοηθήσουμε και να τα προστατεύσουμε όσο μπορούμε»
Νέα δράση με στόχο την υποστήριξη περισσότερων από 6.000 παιδιών προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων και ασυνόδευτων ανηλίκων, σε ολόκληρη την Ελλάδα, βάζουν μπρος η UNICEF και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δράση αυτή ύψους 8,5 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Τα παιδιά-πρόσφυγες, ιδίως οι ασυνόδευτοι ανήλικοι, είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων ατόμων και αποτελεί ηθικό καθήκον μας να τα βοηθήσουμε και να τα προστατεύσουμε όσο μπορούμε», δήλωσε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, σε μια περίοδο δύσκολων καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα, το πρόγραμμα θα προσφέρει φροντίδα και ασφάλεια σε παιδιά προσφύγων και μεταναστών, καθώς και πρόσβαση σε υπηρεσίες παιδικής προστασίας και εκπαίδευσης.
Η Επιτροπή εκτιμά ότι στην Ελλάδα βρίσκονται 21.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών, πολλά από τα οποία υποφέρουν από σοβαρές ψυχικές διαταραχές εξαιτίας των εμπειριών τους, των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα διαμονής προσφύγων και της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας.
Επιπλέον, πολλά από αυτά, ανεξαρτήτως ηλικίας, βρίσκονται εκτός σχολείου επί μια διετία, κατά μέσο. Ειδική έμφαση θα δοθεί στις υπηρεσίες που παρέχονται στα ασυνόδευτα ανήλικα και σε 400 από αυτά θα παρασχεθεί προσωρινή διαμονή σε δομή φιλοξενίας ενόσω αναμένουν την εξέταση αιτήματος ασύλου, οικογενειακής επανένωσης ή μετεγκατάστασης στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης