Διεθνή

BP: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξάνεται μέχρι το 2040, παρά τα ηλεκτρικά οχήματα

BP: Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξάνεται μέχρι το 2040, παρά τα ηλεκτρικά οχήματα
Η εκτίμηση απορρέει από την υψηλότερη κατανάλωση πλαστικών ειδών, κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες
Η παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι και το 2040, σε αντίθετο κλίμα με την εξάπλωση των ηλεκτρικών οχημάτων και της «πράσινης» τεχνολογίας στον κλάδο των μεταφορών.
Όπως διαπιστώνει η σχετική ετήσια έκθεση (Energy Outlook) της British Petroleum (BP), η εκτίμηση για αύξηση της ζήτησης απορρέει περισσότερο από την υψηλότερη κατανάλωση πλαστικών ειδών, κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες.
Επίσης, ο βρετανικός γίγαντας τονίζει πως τα υπάρχοντα αποθέματα πετρελαίου (2,6 τρισ. βαρέλια) σε παγκόσμιο επίπεδο φτάνουν για να καλύψουν δύο φορές τη ζήτηση μέχρι το 2050!
«Η αφθονία του πετρελαίου θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις για μια μακροχρόνια μάχη μεταξύ των παραγωγών χαμηλού κόστους, όπως είναι αυτές στις Η.Π.Α.
Οι παραγωγοί χαμηλού κόστους θα χρησιμοποιήσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα για να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά, σε σχέση με τους παραγωγούς υψηλότερου κόστους», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο επικεφαλής οικονομολόγος της BP, Spencer Dale.
Στην έκθεση αναφέρεται πως τα ηλεκτρικά οχήματα θα ξεπεράσουν τα 70 εκατομμύρια μέχρι και το 2035, όπως και το ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα τετραπλασιαστούν μέχρι τότε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης