Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brookings: Με Πρόεδρο τον Trump, η Wall Street οδεύει προς μία ακόμα κατάρρευση

Brookings: Με Πρόεδρο τον Trump, η Wall Street οδεύει προς μία ακόμα κατάρρευση
«Πίσω από τον οικονομικό εθνικισμό και τον λαϊκισμό στην ατζέντα της οικονομικής του πολιτικής, βρίσκεται ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τα όρια»
Παρά το εκτεταμένο κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στις αγορές και την αμερικανική οικονομία ενόψει των πολιτικών που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση του Donald Trump, το ινστιτούτο Brookings «βλέπει» μία κατάρρευση των αμερικανικών δεικτών το επόμενο διάστημα…
Στο σχετικό του σημείωμα, το Brookings τονίζει πως ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος προσπαθεί να απορυθμίσει τις ξένες αγορές προς όφελος της Wall Street, μέσω των σχολίων που κάνει στο Twitter κλπ.
«Πίσω από τον οικονομικό εθνικισμό και τον λαϊκισμό στην ατζέντα της οικονομικής του πολιτικής, (αν αυτό το πράγμα αποκαλείται ατζέντα), βρίσκεται ένας άνθρωπος που δεν γνωρίζει τα όρια.
Όταν τουϊτάρει για μία κατασκευάστρια αυτοκινήτων ή μία φαρμακοβιομηχανία, η αγορά αντιδρά ανάλογα», σχολιάζεται μεταξύ άλλων.
Ωστόσο, υπάρχει και κάτι ποιο σοβαρό: η απορρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Αφού υπενθυμίσει την απογοητευτική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν η τράπεζες κατά την κρίση του 2008 – 2009, το ινστιτούτο σημειώνει ως το σύνολο νόμων που υπάρχει για την αποφυγή παρόμοιων συνθηκών, ο «Dodd-Frank», αναμένετε να αποσυναρμολογηθεί από την κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου.
«Η Goldman Sachs ήταν μεταξύ των εταιρειών της Wall Street που πολέμησαν το νομοσχέδιο Dodd-Frank και έχασαν από τον Barack Obama.
Πλέον όμως, τέσσερα πρώην στελέχη της θα λάβουν υψηλόβαθμες θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Κατάγοντας, το Brookings τονίζει ότι οι αυξημένες προσδοκίες και η εισροή κεφαλαίων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα φέρουν τις αγορές πίσω στο 2000…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης