Επιχειρήσεις

Στα χέρια της δικαιοσύνης και των τραπεζών η διάσωση Μαρινόπουλου που κρέμεται σε μια κλωστή

Στα χέρια της δικαιοσύνης και των τραπεζών η διάσωση Μαρινόπουλου που κρέμεται σε μια κλωστή
Η προσφυγή Μαρινόπουλου για την άρση της διαλυτικής αίρεσης και το αίτημα Σκλαβενίτη προς τις τράπεζες για νέα χρηματοδότηση
Την ερχόμενη Τετάρτη στα δικαστήρια κρίνεται αν η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος έχει προοπτική ή θα οδηγηθεί άμεσα σε κατάρρευση.
Και αυτό διότι τα ελληνικά δικαστήρια καλούνται να κρίνουν αν έχει ή όχι ενεργοποιηθεί η διαλυτική αίρεση της συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών μετά από σχετική υποβολή αιτήματος από τον όμιλο Μαρινόπουλος.
Οι πιθανότητες να κριθεί ότι δεν ενεργοποιείται η διαλυτική αίρεση θα πρέπει να θεωρείται αυξημένη καθώς λόγω της κωλυσιεργίας στην έκδοση απόφασης από τα δικαστήρια για τη συμφωνία διάσωσης ήταν εκείνη που οδήγησε στο νομικό εμπόδιο υλοποίησης της συμφωνίας.
Ωστόσο ακόμα και αν αυτό το εμπόδιο ξεπεραστεί υπάρχει και ένα επόμενο.
Αυτό του κενού χρηματοδότησης που προκύπτει από την καθυστέρηση επικύρωσης της συμφωνίας.
Αυτό φαίνεται ότι έχει αναλάβει πρωτοβουλία να το λύσει η Σκλαβενίτης.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η Σκλαβενίτης έχει ήδη υποβάλλει αίτημα προς τις τράπεζες για πρόσθετη χρηματοδότηση με την παροχή εγγυήσεων μεγαλύτερων από το ύψος της χρηματοδότησης που αιτείται υπό την προϋπόθεση ότι η συμφωνία νομικά θα μπορεί να πραγματοποιηθεί.
Από τις τράπεζες προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση αλλά κατ αρχήν φαίνεται να υπάρχει θετική διάθεση προκειμένου η συμφωνία διάσωσης της Μαρινόπουλος να παραμείνει ζωντανή.
Σε όλο αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται η κυβέρνηση αποδεικνύεται παντελώς ανίκανη να αναλάβει πρωτοβουλίες και μετά τις κορώνες του κυρίου Φλαμπουράρη τηρεί σιγή ιχθύος.
Έτσι η συμφωνία κρέμεται στην κυριολεξία σε μια κλωστή και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα κυρίως με ευθύνη της απίθανα βραδυκίνητης ελληνικής δικαιοσύνης της οποίας ο τρόπος λειτουργίας υπονομεύει κάθε προσπάθεια εξυγίανσης επιχειρήσεων που μπορεί να επιχειρηθεί στο μέλλον.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης