Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι δικηγόροι Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου βρήκαν λύση σε φλέγον νομικό θέμα - Η συμφωνία προχωράει

Οι δικηγόροι Σκλαβενίτη και Μαρινόπουλου βρήκαν λύση σε φλέγον νομικό θέμα - Η συμφωνία προχωράει
Η νέα χρηματοδότηση της νέας εταιρείας θα ανέλθει σε 477 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 125 εκατ. ευρώ και θα προέλθουν από τον όμιλο Σκλαβενίτη
Πολύ κοντά στην νομική ενεργοποίηση της συμφωνίας Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου βρίσκονται τα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν το μεγαλύτερο deal στο λιανεμπόριο
Το νομικό θέμα που προέκυψε από την καθυστέρηση της απόφασης του Πρωτοδικείου της Αθήνας ξεπεράστηκε με νέα νομική παρέμβαση, η οποία ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της συμφωνίας.
Το νομικό εμπόδιο που προέκυψε θα «θεραπευθεί» με μία αίτηση ερμηνείας που θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο της Αθήνας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 και έχεις ως αντικειμενικό σκοπό να κυρώσει με νέα δικαστική απόφαση την διαλυτική αίρεση που περιλαμβάνονταν στην αρχική συμφωνία και είχε ως καταληκτική ημερομηνία την 14η Φεβρουαρίου.
Η κατάθεση της αίτησης και η αναμενόμενη απόφαση του Δικαστηρίου που να σημειωθεί θα εκδοθεί στις 14 Φεβρουαρίου θα «επουλώσει» νομικά την αρχική εκκρεμότητα.
Στη συνέχεια η νέα απόφαση θα συνδεθεί με την παλαιότερη που θα κατοχυρώνουν νομικά και δικαστικά το deal του Ομίλου Σκλαβενίτη με τον όμιλο Μαρινόπουλο.
Πρόκειται για μια νομική «γέφυρα» που κλείνει τις εκκρεμότητες που δημιούργησε η ολιγοήμερη καθυστέρηση της απόφασης.
Το επόμενο βήμα για την υλοποιήσει της συμφωνίας θα γίνει από τους συμμετέχοντες Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλο και τις τράπεζες.
Για να εισέλθει η συμφωνία στην τελική ευθεία θα πρέπει να πέσουν οι υπογραφές έτσι ώστε η νέα εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» να αναλάβει δράση.
Η νέα χρηματοδότηση της νέας εταιρείας θα ανέλθει σε 477 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 125 εκατ. ευρώ και θα προέλθουν από τον όμιλο Σκλαβενίτη.
Η χρηματοδότηση από τις τράπεζες θα γίνει μέσω έκδοσης από τη νέα εταιρεία κοινού ομολογιακού δανείου κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.
Ο Σκλαβενίτης θα καταβάλει 77 εκατ. ευρώ πριν από την εκταμίευση της νέας χρηματοδότησης και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ έως το Δεκέμβριο του 2019.
Το άμεσο πρόβλημα όμως είναι ότι οι 11.000 εργαζόμενοι είναι δύσκολο να πληρωθούν για το μήνα Ιανουάριο ενώ να σημειωθεί ότι η νέα επιχείρηση τους οφείλει το 70% των αποδοχών του μηνός Δεκεμβρίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης