Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Κρίσιμο το σημερινό Eurogroup για την ελληνική οικονομία – Προς το συμφέρον όλων να κλείσει η αξιολόγηση

Χαρίτσης: Κρίσιμο το σημερινό Eurogroup για την ελληνική οικονομία – Προς το συμφέρον όλων να κλείσει η αξιολόγηση
Σήμερα θα διαφανεί το χρονοδιάγραμμα και το πώς προχωράμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης είπε ο υπ. Οικονομίας
Την θέση ότι το σημερινό Eurogroup είναι κρίσιμο για την ελληνική οικονομία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος υποστήριξε πως από τη σημερινή συνεδρίαση «θα έχουμε μια εικόνα για το πώς προχωράμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης».
«Τον τελευταίο χρόνο έχουμε περάσει αρκετά κρίσιμα μονοπάτια, αλλά από το σημερινό Eurogroup, θα έχουμε μια εικόνα για το πώς προχωράμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης […]
Θεωρούμε ότι θα διαφανεί το χρονοδιάγραμμα ώστε αμέσως μετά να μπορέσουμε να μιλήσουμε με ασφάλεια για τα επόμενα βήματα» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Χαρίτσης.
«Δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε τέτοια σοβαρά θέματα με συναισθηματικού όρους (δηλαδή πόσο αισιόδοξοι είμαστε ότι θα κλείσει η αξιολόγηση).
Υπάρχει η πραγματικότητα που λέει ότι είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσει πολύ γρήγορα αυτή η υπόθεση.
Είναι σημαντικό να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα και να ανασάνει η ελληνική οικονομία μετά από 7 χρόνια ύφεσης», τόνισε ο κ.Χαρίτσης, επισημαίνοντας πως για την κυβέρνηση είναι σημαντικός και ο τρόπος που θα κλείσει.
«Δεν έχει να κάνει με δικές μας εμμονές που μας κατηγορεί η αντιπολίτευση αλλά με τον τρόπο που θα επιστρέψουμε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο - πώς θα επιστρέψουν οι εργασιακές συνθήκες εκεί - αλλά και πού θα κλείσουν τα πλεονάσματα μετά το 2018» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας.
Ερωτηθείς για το ΕΣΠΑ και τις αρνητικές δηλώσεις της αντιπολίτευσης για την απορρόφησή του ο κ.Χαρίτσης τόνισε πως όπως έχει πει και στη Βουλή καλό θα ήταν η αντιπολίτευση να είναι πιο προσεκτική με τα στοιχεία που επικαλείται και «να μη χρησιμοποιούν το ΕΣΠΑ για μικροπολιτικούς λόγους γιατί διαψεύδονται.
«Το β’ εξάμηνο του 2016, μετά από σοβαρή και συστηματική δουλειά καταφέραμε να αξιοποιήσουμε πλήρως όλους τους πόρους και φτάσαμε στην πρώτη θέση, ενώ σε σχέση με το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ (αν και υπήρξε μεγάλη προσπάθεια κινδυνολογίας από την αντιπολίτευση), ο στόχος που είχε τεθεί από ΕΕ και κυβέρνηση για απορρόφηση του 7% υπερκαλύφθηκε.
Φτάσαμε στο 11%, πολύ ψηλότερο από τα νούμερα που είχαν πιάσει τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013» τόνισε ο κ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να απορροφηθούν οι πόροι αλλά, όπως είπε, «δεν μας ενδιαφέρει η απορρόφηση για την απορρόφηση αλλά αυτό που γίνεται να μεταφράζεται στην καθημερινότητα».
«Βασικός μας στόχος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αυτό προκρίνουν τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ καθώς σε όλα μπαίνει το κριτήριο νέων σταθερών θέσεων εργασίας» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης